documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Mobiliteitsproblemen? Weg ermee!

Vlaanderen is mobiliteitJe wil naar het theater maar denkt er niet te geraken? Of na de voorstelling niet meer thuis te kunnen?  Geen nood! Dit theaterseizoen bieden we je voordelig vervoer op maat aan. Dit proefproject is een initiatief van VZW Mobar, cultuurcentrum De Biekorf en het departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse overheid.

Je betaalt per enkele rit:
- 2 euro van 1 tot 4 km (UiTPAS kansentarief/OK tarief: 0,50 euro)
- 4 euro van 5 tot 9 km (UiTPAS kansentarief/OK tarief: 1 euro)
- 6 euro van 10 tot 14 km (UiTPAS kansentarief/OK tarief: 1,50 euro)
- 8 euro van 15 tot 20 km (UiTPAS kansentarief/OK tarief: 2 euro)

 

Wij wensen je een betoverend cultuurseizoen toe!

Klant is koning. Met het project ‘basisbereikbaarheid’ vertrekt Vlaanderen vanuit de vervoersvraag van burgers en bedrijven.  Zo gaan we voor een bruisende, actieve en welvarende samenleving.
Iedereen moet zich kunnen ontplooien, werken, naar school gaan, spelen, winkelen en ontspannen.
Meer info over basisbereikbaarheid vind je op  http://www.basisbereikbaarheid.be

Gezocht: kunstenaars

Tijdens de Week van Amateurkunsten worden er in Lebbeke tweejaarlijks de open atelierdagen gehouden. In 2019 zullen deze plaats vinden op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni 2019 onder de naam
“BIJ DE KUNSTENAAR THUIS”. 

Om dit grootse project te realiseren hebben we natuurlijk jullie hulp nodig. Daarom doen we een oproep aan alle kunstenaars van Denderbelle, Wieze en Lebbeke om aan dit prachtige project hun medewerking te verlenen.

Wil je de mensen laten kennismaken met jouw kunstwerken?
Wil je graag jouw atelier of tentoonstelling openstellen voor het publiek?

Voor meer informatie:
www.bloggen.be/galeriedefontein
Facebookpagina galerie De Fontein
Cultuurdienst Lebbeke

Inschrijvingsformulier: PDFdeelnemingsformulier open atelierdagen 2019

Uiterste inschrijvingsdatum: 28 februari 2019

De week van amateurkunsten in Lebbeke is een organisatie van de Cel Beeldende Kunsten i.s.m. het gemeentebestuur en de Cultuurdienst van Lebbeke.

Kunst kleurt

Beste creatieveling
De kunstraden van Lebbeke, Buggenhout en Dendermonde nodigen jou uit om te deel te nemen aan ‘Kunst Kleurt’, een kleurrijk kunstproject dat van 13 september tot 13 oktober plaats vindt in Dendermonde. 

 

 

 

 

KunstKleurt

Street Art: © Oli B  Foto:   ©_HenrikHaven   

 

‘Kunst Kleurt’ wordt de opvolger van de succesvolle projecten ‘BrouwArt’ (2004), ‘LocoArt’ (2006), ‘AquArt’ (2011) en ‘Boek-art’(2016). Het thema van deze editie is ... ‘Kleur’. 

Kleur is een middel om de ziel van de mens te bespelen. Kleur fleurt op, maakt triest, ontroert, verwondert, slaat of zalft. Met kleur kan je alle kanten uit. Met kleur ingrijpen in de openbare ruimte, schilderen, beeldhouwen, muziek maken, poëzie schrijven, acteren, …

Iedereen met een creatief hart voor kunst en cultuur, van kunstenaar – professioneel en amateur – tot student, van beeldend kunstenaar over schrijver tot acteur of muzikant, die woont in Buggenhout, Dendermonde of Lebbeke, wordt uitgenodigd om aan dit kunstproject deel te nemen.

Kleur dit project mee in en kom naar onze startvergadering op donderdagavond 24 januari om 20 uur in de Bert Heuvinckzaal van Cultuurcentrum Belgica, Kerkstraat 24 te Dendermonde.

Kleurrijke groeten,
Werkgroep Kunst Kleurt

Willy Van Ransbeeck, Francois Du Bois, Mieke Fleurackers, André Binon, Eric Van Riet, Staf Vinck, Martin Claessens, Marc Leboeuf, Melissa Muys, Dirk Van den Nest, Ingrid Vidal, Hilde Cool, Sonia De Cock.

 

Inschrijving kan tot 18 januari 2019 via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052/46 82 79
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052/33 84 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052/46 81 70

Vermeld je naam, telefoonnummer en in welke kunstdiscipline(s) je actief bent.

 

Het project wordt ondersteund door de drie gemeentelijke cultuurdiensten. Voor vragen kan je bij hen terecht of bij de mensen van de werkgroep.
- Yoko Van Praet, Diensthoofd cultuur - gemeente Lebbeke: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 052 46 82 79
- Hanne Jacobs, Diensthoofd cultuur - gemeente Buggenhout: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. –.052 33 84 50
- Kristof De Kock, deskundige cultuur - Stad Dendermonde: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 052 46 81 70

Lokale Helden @ Lebbeke / Part 4 - Cafés en artiesten gezocht!

Het wordt stilaan een aprilse traditie om naar uit te kijken: dé Lokale helden in Lebbeke!
Laat ons dus – op vrijdag 26 april 2019 - gewoon opnieuw meedoen. Willen we dat afspreken?
Wat hebben wij daarvoor nodig? 
 -  Lokaal talent;
-   Cafés, Pop-up bars, andere locaties in Groot-Lebbeke die onze lokale helden een podium willen geven.

Samengevat:
Wil je jouw zangtalent van de douche naar een podium brengen? Dan kan da!
Wil je jouw café/bar/locatie graag openstellen voor een beginnende band? Dan kan da ook!

Hoe?
Om je aan te melden en alle voorwaarden door te lezen, kan je terecht bij de cultuurdienst, Stationsstraat 23 te Lebbeke, 052/46 82 79 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot gauw? Tot gauw!

lh share 2019

Verhalen WO II

Binnen afzienbare tijd zal het 75 jaar geleden zijn dat Wereldoorlog II eindigde. Veel getuigen van die periode zullen er niet meer zijn en ook de kinderen van wie het bewust meemaakte, worden stilaan ouder.

Om deze verhalen niet verloren te laten gaan, is het de hoogste tijd om alles te verzamelen en te bewaren wat er aan herinneringen uit die tijd nog rest.

Daarom doen wij deze oproep aan Lebbekenaren die de oorlog bewust meemaakten of kinderen die steeds de verhalen van hun ouders vernomen hebben.

Met dit initiatief willen we deze getuigenissen niet laten verloren gaan om dit zinloze geweld niet te vergeten, want vrede is zoveel belangrijker. In het verleden werd omtrent de eerste wereldoorlog al veel materiaal verzameld. Maar het updaten van oorlogsverhalen blijft van belang. Daarom willen de cultuurdienst, bibliotheek en leden van Heemkring Lebbeke nu reeds beginnen met het verzamelen van verhalen uit WOII.

Een verhaal indienen kan op verschillende manieren
Bezorg ons jouw contactgegevens en een korte beschrijving van jouw verhaal. Dit kan aan de balie van de cultuurdienst (CC De Biekorf), via mail of door te bellen. Een cultuurmedewerkster noteert dan kort de inhoud van jouw verhaal.

Verblijf je in een rust- of verzorgingstehuis en verplaats je je niet gemakkelijk? Laat het weten. Wij brengen je een bezoek om samen je verhaal te noteren.
Voorlopig worden enkel de korte beschrijvingen van de verhalen verzameld. In een latere fase nemen wij opnieuw contact op met jullie om de uitgebreide verhalen te vernemen. Nog later zullen deze verwerkt worden in een project.

Contacteer:
Cultuurdienst Lebbeke, t.a.v. Elien De Roo
Stationsstraat 23 te Lebbeke
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
052/46 82 75