documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Reuzenhappening Land van Dendermonde – zondag 13 mei 2018

reuzenhappeningOp zondag 13 mei 2018 verzamelen reuzen uit de 9 gemeenten van het Land van Dendermonde (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele) in Stokerij Rubbens (Bohemen 101) te Wichelen om zich aan het grote publiek te tonen. Tussen 14u. en 18u. kunnen bezoekers er alles leren over de reuzentraditie. Ze kunnen ook in levende lijve kennis maken met de meer dan 20 reuzen en hun verhalen. De reuzen zullen geregeld een dansje wagen op live muziek. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op de grappigste, vrolijkste, charmantste,… reus. Benieuwd naar de verkiezingsuitslag? Kom dan zeker naar de officiële prijsuitreiking om 17u.

Naast het immaterieel reuzenerfgoed dat ruim aan bod komt, staat de ambacht van het reuzenbouwen ook in de kijker. Bezoekers die geïnteresseerd zijn in het technische aspect van de reuzen kunnen hun hart ophalen bij de verschillende gratis workshops en demonstraties. Zo geeft Gert Peleman een workshop ‘koppenkleien’ (hoofden kneden in klei om nadien te bewerken in polyester) en geeft Kevin Leybaert een demonstratie in het ‘koppensnijden’ (hoofden snijden uit piepschuim). Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten. Zo kunnen ze hun eigen reus knutselen tijdens de (doorlopende) workshop ‘reuzensprongen’ onder begeleiding van knutseljuf Ruth Verstraeten.

Praktisch: zondag 13 mei 2018, 14-18u.
Stokerij Rubbens, Bohemen 101 in Wichelen
Voor (reuzen)groot en klein én gratis!

Gezocht kunstenaars voor 3de Kunstbiënnale

In 2018 bestaat CC De Biekorf 10 jaar. Naar aanleiding hiervan organiseert de Cel Beeldende Kunsten van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid i.s.m. de cultuurdienst en het gemeentebestuur van Lebbeke een 3de Kunstbiënnale. Alle Lebbeekse kunstenaars en leden-kunstenaars van Lebbeekse kunstcollectieven met zetel in Lebbeke kunnen hieraan deelnemen.

Iedere kunstenaar mag maximaal vijf kunstwerken presenteren aan een deskundige jury. Enkel de door de jury geselecteerde kunstwerken worden tentoongesteld in CC De Biekorf. De onderwerpen zijn vrij en alle materialen en technieken betreffende beeldende kunsten zijn toegestaan De officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 15 september 2018. De tentoonstelling blijft elke dag toegankelijk in CC De Biekorf van 16 september tot en met 30 september 2018.

Het reglement en het deelnemingsformulier kan u bekomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.bloggen.be/galeriedefontein.
U kan het ook tijdens de openingsuren afhalen op de cultuurdienst in CC De Biekorf – Stationsstraat 23

Oproep aan de verenigingen - uitbating toog

Voor volgende evenementen is het gemeentebestuur op zoek naar één of meerdere verenigingen, aangesloten bij één van de Lebbeekse adviesraden, die de toog willen bemannen:

Lebbeke Feest! voor de Vlaamse Feestdag
zaterdag 7 juli 2018 op de Grote Plaats (bij slecht weer in CC De Biekorf)

Pikkeling
dinsdag 31 juli 2018 in Wieze (bij slecht weer in CC De Biekorf)

Algemene voorwaarden:
De vereniging staat in voor op- en afbouw van het terras, bestelling van drank, bemannen van de toog en de nodige voorbereidingen (koelwagen huren, kassa, prijslijsten, drankbonnetjes, wisselgeld, minstens 20 vrijwilligers bij mekaar brengen). Het gemeentebestuur zorgt voor de overige logistieke ondersteuning (toog, tapinstallatie, spoelbak, opdienschotels, bekers en/of glazen, enzovoort).

Het volledige overzicht van de voorwaarden en de afspraken kan u bij de cultuurdienst opvragen.

Dankzij een aantrekkelijk programma en met mooi weer, kunnen wij steeds een grote opkomst garanderen. De winst van de drankverkoop, na betaling van de factuur, gaat naar de vereniging.

Voor meer informatie of om in te schrijven (voor vrijdag 20 april): Cultuurdienst – 052/46 82 79 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.