documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Gezocht kunstenaars voor 3de Kunstbiënnale

In 2018 bestaat CC De Biekorf 10 jaar. Naar aanleiding hiervan organiseert de Cel Beeldende Kunsten van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid i.s.m. de cultuurdienst en het gemeentebestuur van Lebbeke een 3de Kunstbiënnale. Alle Lebbeekse kunstenaars en leden-kunstenaars van Lebbeekse kunstcollectieven met zetel in Lebbeke kunnen hieraan deelnemen.

Iedere kunstenaar mag maximaal vijf kunstwerken presenteren aan een deskundige jury. Enkel de door de jury geselecteerde kunstwerken worden tentoongesteld in CC De Biekorf. De onderwerpen zijn vrij en alle materialen en technieken betreffende beeldende kunsten zijn toegestaan De officiële opening zal plaatsvinden op zaterdag 15 september 2018. De tentoonstelling blijft elke dag toegankelijk in CC De Biekorf van 16 september tot en met 30 september 2018.

Het reglement en het deelnemingsformulier kan u bekomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of www.bloggen.be/galeriedefontein.
U kan het ook tijdens de openingsuren afhalen op de cultuurdienst in CC De Biekorf – Stationsstraat 23

22ste cultuurprijs en zilveren pluim

Het college van burgemeester en schepenen, alsook het Dagelijks Bestuur van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid, delen mee dat kandidaturen ingediend kunnen worden voor de toekenning van de 22e Cultuurprijs van de gemeente Lebbeke, alsook de uitreiking van de Zilveren Pluim.

De kandidaturen worden ingediend t.a.v. de voorzitter van de Gemeentelijke Raad voor Cultuurbeleid en dit d.m.v. het invulformulier (te bekomen bij de cultuurdienst of op de gemeentelijke website). Dit moet uiterlijk op vrijdag 12 oktober 2018 via mail doorgestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bewijsstukken kunnen afzonderlijk bezorgd worden aan de cultuurdienst.

Met de Cultuurprijs geeft het gemeentebestuur officieel blijk van waardering aan verenigingen of personen die door hun artistieke activiteiten of hun opmerkelijke prestaties een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het cultuurleven in Lebbeke. Met de Zilveren Pluim wil het gemeentebestuur zijn waardering uitdrukken ten aanzien van verenigingen of individuen die geen uitzonderlijke of vernieuwende zaken realiseren, maar die zich wel dag in dag uit op socio-cultureel vlak inzetten voor de gemeenschap.

De Cultuurprijs bestaat uit een bedrag van 500 euro (betaald door de gemeente onder de vorm van gemeentelijke cadeaubonnen). De uitreiking van de Zilveren Pluim gebeurt tijdens dezelfde plechtigheid en bestaat uit een bedrag van 255 euro (130 euro betaald door de gemeente onder de vorm van gemeentelijke cadeaubonnen, de andere helft contant betaald door de GRC).

Meer informatie over wie in aanmerking komt voor beide prijzen en aan welke criteria moet worden voldaan, of kan je bekomen bij de cultuurdienst.

De uitreiking van de Cultuurprijs en de Zilveren Pluim vindt plaats op zondag 2 december 2018 om 10u in CC De Biekorf, Stationsstraat 23 te Lebbeke (samen met de uitreiking van de eremedailles).

Viering verdienstelijke leden

Ieder jaar worden de verdienstelijke leden van de Lebbeekse culturele verenigingen door het gemeentebestuur en de cultuurraad in de bloemetjes gezet. Zij ontvangen voor hun jarenlange inzet in het verenigingsleven een medaille van het departement voor Cultuur.

Een medaille vanwege de Vlaamse minister van cultuur, kan worden verleend in deze gevallen:

  • Muziek
  • Dramatische Kunst
  • Verdiensten (culturele activiteiten)
  • Foto / Dia / Film

Het verdienstelijk lid dient aan één van volgende criteria te voldoen:

  • Voorzitter, dirigent, regisseur, secretaris, schatbewaarder: min. 15 jaar activiteit en 45 jaar oud zijn;
  • Spelend lid, zingend, werkend of bestuurslid (gewone leden komen niet in aanmerking): min. 25 jaar activiteit en 45 jaar oud zijn;
  • 25-, 50-, 75-, 100-jarig bestaan van de vereniging;
  • De laureaat van provinciale en nationale wedstrijden;
  • De laureaat van een jaarlijkse tentoonstelling of wedstrijd.

Dit reglement kan u terugvinden op http://www.sociaalcultureel.be/volwassenen/medailles_medailles.aspx.

Wil u leden van uw vereniging voordragen voor een medaille en voldoen zij aan bovenvermelde criteria? 
Het formulier kan u hier downloaden of aanvragen aan de balie van de cultuurdienst.
PDFAanvraagformulier medailles

Bezorg het formulier voor 14 september aan de cultuurdienst.

U zult zien dat punt 2 bij “Gegevens van de aanvrager” reeds werd ingevuld met de gegevens van de cultuurdienst. Zo worden de medailles naar de cultuurdienst verstuurd, zodat wij deze tijdens de viering kunnen overhandigen aan de gevierde personen.
Een uitnodiging voor de viering wordt in oktober verstuurd naar de contactpersoon vermeld op het aanvraagformulier.

De viering van de verdienstelijke leden vindt plaats op zondag 2 december 2018 om 10u in CC De Biekorf (samen met de uitreiking van de cultuurprijs).