documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Gemeentelijke sociale dienst

 Openingsuren

Bij de sociale dienst kan u terecht met al uw vragen betreffende sociale voordelen of premies en in het bijzonder voor informatie en de aanvraag van:

  • een gemeentelijk thuiszorgtoelage voor de verzorging van een zorgbehoevende;
  • een sociaal-pedagogische toelage voor ouders of voogd van kinderen met een handicap;
  • een tegemoetkoming bij de FOD Sociale Zekerheid
  • een tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (65 jaar en ouder);
  • een inkomensvervangende en integratietegemoetkoming (tot 65 jaar);
  • een aanvraag voor kosteloze rechtspleging (pro deo advocaat);
  • een aanvraag voor een parkeerkaart voor mindervaliden;
  • een aanvraag tot vrijstelling van het dragen van een autogordel;
  • De aanvraag van een pensioen als werknemer en/of zelfstandige;
  • Tussenkomst van 20% door de gemeente bij aankoop van een Buzzy Pazz bij De Lijn.

Deze formulieren kunnen afgehaald worden op de sociale dienst van het gemeentebestuur.

“Gelieve steeds de identiteitskaart of SIS-kaart mee te brengen van de persoon voor wie documenten/tegemoetkomingen zouden moeten worden aangevraagd.”

Op zoek naar kinderopvang?

kinderopvangwijzer

Een initiatief van OCMW-Lebbeke.
Voor meer informatie kan u terecht in het Sociaal Huis, Ria Peeters, Brusselsesteenweg 47, 9280 Lebbeke, 052/46 91 23 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen over uw wettelijke pensioen? Kom naar een Pensioenpunt!

PPlogoNL RVBDe pensioendienst is aanwezig over het hele land. Zijn experts en die van het RSVZ komen naar u toe om tijdens een pensioenpunt al uw vragen over uw wettelijk pensioen te beantwoorden.

Waar vindt u het dichtstbijzijnde pensioenpunt?
U vindt alle informatie (adressen en openingsuren) op www.pensioenpunt.be.
Opgelet: niet in alle Pensioenpunten zijn er altijd experten van de drie pensioenstelsels (werknemers-, arbeiders- en zelfstandigenpensioen) aanwezig.

Psycho-educatieve groep voor ouders van jongeren die gamen of genotsmiddelen gebruiken

CGG WaasDenderCGG Waas en Dender organiseert een groepsaanbod voor ouders van jongeren die riskant gamen, alcohol, cannabis of andere drugs gebruiken. Graag nodigen we u (en uw partner) uit om deel te nemen aan deze reeks van 4 sessies.

Programma
In elke sessie wordt een bepaald thema behandeld. Naast een informatief gedeelte is er ook de mogelijkheid tot het uitwisselen van ervaringen met ouders in een gelijkaardige situatie. Wat verteld wordt, is vertrouwelijk, zodat de veiligheid gegarandeerd blijft. Om diezelfde reden houden we de groep op een maximum van 12 deelnemers.

Waar en wanneer?
De sessies vinden plaats in Hamme, telkens op maandag van 19.30u tot 21.30u.
Data: 9/10, 16/10, 23/10 en 6/11
Sociaal Ontmoetingscentrum ‘t Verhoog
Hoogstraat 20
9220 Hamme

Kostprijs?
De sessies zijn gratis.

Contact en aanmelden?
Voorafgaand aan de groepssessies nodigen we u uit voor een kennismakinggesprek. Voor verdere vragen, opmerkingen of aanmeldingen, kan u steeds terecht bij:
Marieke Van Eetvelde 0471/71.10.05
Tineke De Breucker 078/35.34.35
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vraag je tegemoetkoming of parkeerkaart voor personen met een handicap online aan vanaf 1 juli 2016!

Sneller, eenvoudiger en persoonlijker
Gedaan met de ingewikkelde papieren formulieren om een tegemoetkoming of parkeerkaart aan te vragen bij de Directie-generaal Personen met een handicap (FOD Sociale Zekerheid)! Vanaf 1 juli kan dit via een online vragenlijst.

Hoe doe je een aanvraag?
-  Je kan zelf (of met hulp van een familielid of kennis) je aanvraag indienen door met je elektronische identiteitskaart in te loggen op www.handicap.belgium.be en daar een online vragenlijst in te vullen.
-  Je geeft de naam van je behandelend arts op. Zo kan de Directie-generaal Personen met een handicap rechtstreeks bij hem of haar de medische informatie opvragen. Heeft je arts geen recente informatie over je medische situatie, dan maak je het beste een afspraak bij hem of haar.

Wil je hulp?
- Dan kan je terecht bij Sven Huygens via de sociale dienst van het gemeentebestuur, waar we je zullen begeleiden bij het invullen van de vragenlijst. Je kan hiervoor een afspraak maken via het nummer 052/46 82 18 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
- Je kan ook nog steeds terecht bij de maatschappelijk werkers van de Directie-generaal Personen met een handicap. Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier op www.handicap.belgium.be of bel naar het gratis nummer 0800/987 99. Het gratis nummer is bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 13u. Je kan ook terecht op een zitdag van de DG Personen met een handicap in jouw buurt. Een overzicht van de zitdagen vind je op www.handicap.belgium.be.

Memo: als je hulp wenst, vergeet volgende zaken niet mee te nemen:
-  Je identiteitskaart;
-  Je bankrekeningnummer;
-  De naam van je behandelend arts.

Zodra deze vragenlijst is ingevuld, wordt die elektronisch verstuurd naar de Directie-generaal Personen met een handicap. Daar starten ze onmiddellijk met het behandelen van je aanvraag. De nieuwe manier van werken zorgt voor een snellere, eenvoudigere en persoonlijkere manier van de behandeling van je aanvraag.

Meer info: www.handicap.belgium.be