documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Burgerlijke stand

Openingsuren

Bij de dienst burgerlijke stand kan u terecht voor de aangiften van geboorte, huwelijk, overlijden en erkenning. U kan er ook ook inlichtingen bekomen omtrent adopties, betwisting vaderschap, echtscheidingen, nationaliteitsverklaringen, naamsveranderingen, begraafplaatsen enz.

Om u beter van dienst te zijn is het aangewezen een afspraak te maken voor aangiften huwelijk, wettelijk samenwonen en erkenning van kind, laatste wilsbeschikking en euthanasieverklaring op het nummer 052/46 82 11.

 

Adoptie

Wat?
Adoptie of aanneming is een juridische maatregel waarbij een band van vader- of moederschap ontstaat door 'aanneming' van een persoon (geadopteerde) door een andere persoon (adoptant). Er wordt dus een afstammingsband gecreëerd die niet steunt op bloedverwantschap.

Lees meer: Adoptie

Geboorten - aangifte

De aangifte van geboorte wordt gedaan binnen de 15 dagen na de bevalling, de geboortedag niet meegerekend. Is de laatste dag van de termijn een zaterdag, een zondag of een wettelijke feestdag, dan wordt de termijn verlengd tot de eerstvolgende werkdag.

Lees meer: Geboorten - aangifte

Nationaliteit

Wat?
De wet voorziet in heel wat mogelijkheden om Belg te worden. U kan uw nationaliteit wijzigen, o.a. door naturalisatie, nationaliteitskeuze of nationaliteitsverklaring. Hiervoor kan u terecht bij de dienst burgerlijke stand.

Lees meer: Nationaliteit

Kerkhoven

De kerhoven in Lebbeke, Wieze en Denderbelle zijn elke dag toegankelijk.