Regels voor een vlot bezoek aan het containerpark

 VerkoPersbericht

Begin mei 2013 maakte u voor het eerst kennis met het nieuwe toegangssysteem van het containerpark. Het was bij het eerste bezoek misschien even wennen aan het gebruik van de betaalautomaat en de zuilen bij de in- en uitgang, maar wie de procedure volgt zoals het hoort, zal gemerkt hebben dat ook met het nieuwe systeem een vlotte doorgang wel degelijk mogelijk blijft.

Om een vlot bezoek te blijven garanderen, verzoekt Verko, om conform het containerparkreglement, alle afvalfracties eerst thuis grondig voor te sorteren, zodat u op het park snel alle materialen in de juiste container kan plaatsen. De parkwachter heeft het recht om de aanvoer van ongesorteerde afvalsoorten te weigeren. Vermijd dus een onaangename verrassing door vooraf al bijvoorbeeld hout bij hout, metaal bij metaal, PMD bij PMD, …  bij elkaar te plaatsen in uw autokoffer of aanhangwagen. Zo is het ook makkelijker voor de parkwachters om snel een idee te krijgen van de aangevoerde hoeveelheden en de verschillende fracties. De infoborden vóór elke container informeren u over de toegelaten inhoud. Bij twijfel adviseert de parkwachter u graag over een correcte sortering.

Na het uitladen, dient u aan de betaalautomaat op het park uw betaling uit te voeren. Dit kan enkel met een bankkaart of met munten. Voor de algemene veiligheid op het park wil Verko de betaling met de bankkaart stimuleren. Betalen met bankbiljetten is niet mogelijk! Wat ook mogelijk is, is de keuze om een provisie op te bouwen waarvan automatisch het verschuldigde bedrag wordt afgehouden op het moment dat u het park verlaat. Zo lang er voldoende provisie aanwezig is, is er geen verdere actie aan de betaalautomaat nodig.

Vergeet ook niet bij elk bezoek uw identiteitskaart mee te nemen, want die heeft u nodig bij het aanmelden, betalen en verlaten van het park. Een asbestkaart heeft u niet meer nodig. Elk gezin mag nog steeds jaarlijks 10 gratis asbestplaten naar het containerpark brengen, maar het resterend saldo wordt voortaan geregistreerd op de identiteitskaart.

bezoek CP piepschuim sorteren puin sorteren