documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Bezoek het Steunpunt DUWOBO op de BIS-beurs

Slim bouwen en verbouwen klinkt erg modieus. Toch is onafhankelijk advies niet gemakkelijk te vinden. Kom tijdens de BIS-beurs van 8 tot 16 oktober langs bij de stand van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen, breng je plannen mee en profiteer van de objectieve kijk van onze adviseur op energiezuinig bouwen, verbeteren van comfort, zuinige en effectieve ventilatie- en verwarmingssystemen, gezonde materialen, enzovoort. Schrijf je in via deze link en kies de optie Duurzaam wonen en Bouwen dan ben je zeker van je plaats.

Gratis naar BIS?
Schrijf je in voor onze quick-scan, kort advies van 20 minuten en ontvang je gratis duokaart voor de BIS-beurs!

Voor jouw droomhuis komt onze renovatieadviseur aan huis!
Nieuw in het pakket van het Steunpunt is het Renovatieadvies aan huis. Voor alle Oost-Vlamingen die willen renoveren en meer willen weten over isolatie, ventilatie, verwarming, zonne-energie of duurzame materialen. De adviseur spreekt met jou af op de werf. Zo krijg je advies dat perfect op maat is. Kom naar de BIS-beurs en schrijf je in op de stand van het Steunpunt. 

Anderhalf uur renovatieadvies is nu volledig gratis, in plaats van 280 euro. Lebbeke en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen nemen de volledige kost op zich.

DUWOBO

PEFC-gelabeld hout en papier

Wereldwijd staan bossen onder druk. In heel wat delen van de wereld verdwijnt de bosoppervlakte met rassen scheden. Slecht bestuur, ontbossing ten voordele van landbouw, mijnbouw, veeteelt,… liggen hier aan de basis van. Dit heeft verstrekkende gevolgen, zoals erosie en overstromingen en het verdwijnen van planten- en diersoorten, evenals moeilijke leefomstandigheden voor de lokale bevolking.

Het is belangrijk om erop toe te zien dat bossen goed beheerd worden, willen we hun toekomst verzekeren. Verantwoorde en duurzame houtwinning is dan ook van groot belang. De PEFC-boscertificatie geeft de garantie dat het hout (of papier) een legale en duurzame herkomst heeft.

Lees meer: PEFC-gelabeld hout en papier

LETS

Wat is LETS ?
Soms is het heel nuttig dat je een paar handige mensen kent voor een moeilijke klus. Of je zoekt een stuk gereedschap om eenmalig te gebruiken. En wedden dat jij zelf ook mensen uit de nood kunt helpen? LETS is het geknipte systeem om goederen en diensten te ruilen. In ruil voor alle tijd en goederen die je gebruikt om anderen te helpen krijg je punten (werknaam "IETS-jes"). En in ruil voor die IETS-jes kan je dan zelf opnieuw beroep doen op andermans hulp. LETSen is helemaal vrijwillig, en gebeurt altijd in een gemoedelijke sfeer: je helpt mekaar vooruit als vrienden. LETS zorgt voor meer maatschappelijk contact tussen zijn leden, en iedereen wordt er beter van want je doet wat je graag doet en krijgt daar erkenning voor ... niets dan voordelen dus. En het leuke is: iedereen kan letsen! Je bent nooit te jong, te oud, te arm of te rijk en iedereen heeft een talent. Kortom: LETS is een duurzaam en modern sociaal netwerk boordevol talenten, je geeft wat je kunt en krijgt wat je nodig hebt, en leert daarbovenop een pak leuke mensen kennen! LETSen kan je dus ook in regio Dendermonde. Meer info vind je op www.letsdendermonde.be.

Duurzame ontwikkeling

Duurzame ontwikkeling: wat is dat voor een beest?
Duurzame ontwikkeling heeft hetzelfde uitgangspunt als Gallilei honderden jaren geleden: onze aarde is rond. Nogal voor de hand liggend. Maar dat betekent ook dat onze planeet grenzen heeft en niet kan groeien. Haar draagkracht, haar natuurlijke rijkdommen zijn beperkt. Het tweede uitgangspunt van duurzame ontwikkeling is dat ook de mens limieten heeft. Teveel sociale druk, stress, vervreemding en/of milieuvervuiling maakt ongezond. Ten derde staat in een duurzame ontwikkeling de economie in functie van de samenleving en niet andersom.

Duurzame ontwikkeling vraagt om een transitie, een verandering waarin oude, niet duurzame patronen worden vervangen door duurzame. Met de blik op de lange termijn gericht. En met oog voor de limieten van de aarde, sociale rechtvaardigheid en rekening houdend met de wensen en mogelijkheden van de bevolking.

Lees meer: Duurzame ontwikkeling