documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

De KMO-zonnecoach helpt ondernemers en landbouwers gratis te profiteren van de zon.

KMO ZonnecoachDe energiefactuur in uw bedrijf weegt steeds zwaarder door.
Je wil graag de energiefactuur drastisch verminderen. Groene stroom aankopen volstaat voor u niet. Je wil de groene stroom zelf produceren.

Zonnestroom van het dak is een stuk goedkoper en milieuvriendelijker dan stroom van het net.

Heeft uw bedrijf een groot en nauwelijks beschaduwd dak en wil je daar zonnestroom (laten) produceren? De KMO-zonnecoach helpt je gratis te profiteren van de zon!
Het Vlaams EnergieAgentschap (VEA) duidde het neutraal studiebureau Zero Emission Solutions (ZES) aan om KMO’s gratis bij te staan bij het realiseren van hun zonne-energieproject.

ZES zal alle vragen m.b.t. zonne-energie beantwoorden, een prescan voor het bedrijf maken om te bekijken hoeveel zonnepanelen je best plaatst en wat daarvan de terugverdientijd is en de door jou opgevraagde offertes van installateurs kritisch doorlichten

Interesse?
Kom dan naar de infosessie voor ondernemers en landbouwers op dinsdag 12 maart 2019 om 20u in de terraszaal van CC De Biekorf, Stationsstraat 23 9280 Lebbeke

Inschrijven is verplicht en kan via mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stroomvoorspeller

Hoeveel groene stroom verwachten we van de zonnepanelen (en windmolens) in elke gemeente? Voor hoeveel gezinnen volstaat dat en hoeveel CO2-uitstoot vermijden we hiermee? Is dat meer dan vorig jaar? Wordt vandaag of morgen een topdag?  

De Stroomvoorspeller weet het antwoord op al die vragen. Ook handig voor u: u kan er lezen op welk uur u best uw machines kan aanzetten of de elektrische auto kan opladen.

Betaal minder voor groene stroom

groepsaankoop

Wil jij besparen op je energiefactuur en tegelijkertijd je steentje bijdragen aan een beter klimaat? Doe dan mee met de achtste groepsaankoop voor groene stroom en aardgas van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Schrijf je vóór 5 februari 2019 in via www.samengaanwegroener.be. Inschrijven kan vanaf 3 december 2018 en is gratis en volledig vrijblijvend. Je krijgt een persoonlijk aanbod met een prijs, berekend op jouw opgegeven verbruik. Vind je het voorstel interessant, dan accepteer je het aanbod tot en met 30 april 2019. De Provincie regelt de overstap naar je nieuwe leverancier.

Goedkopere energie via groepsaankoop
Met deze groepsaankoop ondersteunt de Provincie Oost-Vlaanderen haar inwoners bij de overstap naar groene en scherp geprijsde energie. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kan de Provincie een lage prijs bedingen voor groene elektriciteit en gas. De leverancier die tijdens de energieveiling op 5 februari de beste prijs kan bieden, is de winnaar. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting. Bedrijven, zelfstandigen en verenigingen met een beperkt verbruik kunnen ook deelnemen.

Dankzij de vorige groepsaankoop konden meer dan 36.500 Vlaamse gezinnen en meer dan 1.200 bedrijven respectievelijk gemiddeld 206 en 305 euro besparen op hun energiefactuur. Ook dit jaar is het doel weer zoveel mogelijk Oost-Vlamingen groene, goedkope energie aan te bieden.

Jouw gemeente werkt mee
Ook Lebbeke ondersteunt dit initiatief. Wie hulp wil bij zijn inschrijving, kan terecht bij het gemeenteloket. Neem zeker je laatste jaarafrekening mee! Daarin staan immers alle gegevens die we nodig hebben om jouw inschrijving in orde te brengen.

Meer info:
Gratis infolijn: 0800 76101 (werkdagen van 9 tot 20 uur) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Gemeenteloket: milieudienst, Leo Duboisstraat 44 te Lebbeke. Elke werkdag van 8.30u tot 12u en dinsdag van 13u tot 17u. Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 052/46 82 47.

Wil jij een knotter inschakelen?

het is weer knottijd c RLSDNu de bomen hun blaadjes verloren hebben, treden de knotters in actie!
Deze stoere heren en dames ontfermen zich over bomen wiens takken gemiddeld om de vijf jaar moeten worden afgezet: knotbomen. Gebeurt dit niet, dan dreigen de forse takken af te scheuren en dat kan de boom fataal worden. Dankzij knotters blijven de knotbomen, zo typisch voor onze streek, in het landschap bestaan. Daar zijn ook talloze dieren, zoals steenuilen en vleermuizen, hen dankbaar voor. En de knotters zelf? Die zien hun inspanningen beloond met een mooie hoeveelheid brandhout die ze gratis mee naar huis mogen nemen.

Heb jij knotbomen, maar ontbreekt de tijd om ze te beheren? En gaat het om minstens 5 exemplaren die de laatste 5 jaar niet beheerd zijn? Maak jouw knotopdracht dan kenbaar op www.goedgeknot.be. Via dit online platform brengt Regionaal Landschap Schelde-Durme jou in contact met knotters uit jouw regio. Bij interesse neemt een vrijwilliger contact met jou op en kunnen jullie verdere afspraken maken.

Dit project is een van de vele manieren waarop Regionaal Landschap Schelde-Durme zich samen met vele partners in 21 gemeenten inspant voor landschap, natuur en erfgoed.
Info: Katrien Devriendt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 09 210 90 51.

Is je dak goed geïsoleerd? Bekijk de thermografische luchtfoto

warmtefotoHoe werkt het?
Een vliegtuig met een warmtecamera vloog in de nacht van 5 februari 2018 over het grondgebied. Het resultaat van de gemaakte beelden is een thermografische dakenscan, een warmtefoto van alle daken in Lebbeke, met een classificatie van warmteverlies in zes duidelijke kleuren. 
Op de thermografische luchtfoto kan je dus zien hoeveel warmte via de daken van de huizen verloren gaat. Dit geeft een indicatie voor de mate waarin een dak geïsoleerd is. Een beter geïsoleerd dak zorgt voor meer comfort en kan voor een flinke besparing op de energiefactuur zorgen. Bovendien betekent dit een vermindering van de CO2-uitstoot. Zo draag ook jij een steentje bij om klimaatverandering tegen te gaan.

Thermografische kaart
Benieuwd naar het warmteverlies van jouw dak? Via de dakenscan kan je zien of er veel of weinig warmte ontsnapt langs je dak.

Geef je adres in in de zoekfunctie en jouw woning verschijnt centraal op het scherm.

Hoe roder het dak op de kaart wordt weergegeven, hoe meer warmte er verloren gaat. In een aantal situaties zal de foto geen correcte indicatie geven van de isolatie van het dak, bijvoorbeeld bij niet gebruikte ruimtes onder het dak, het gebruik van bepaalde materialen als dakbedekking of de aanwezigheid van zonnepanelen. Hieronder vindt u een overzicht van de veelgestelde vragen en nuttige tips over de dakenscan. 

Een juiste interpretatie is van belang om correcte conclusies te trekken. Als er vragen of onduidelijkheden zijn over de interpretatie, kom dan zeker langs op de milieudienst. Je kan een afspraak maken om samen de resultaten van de thermografische luchtfoto te bekijken. Dit kan elke dinsdag van 8.30u tot 12u en van 13u tot 17u en elke donderdag van 8.30u tot 12u.
Een afspraak kan je maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 052/46 82 47.

Lees meer: Is je dak goed geïsoleerd? Bekijk de thermografische luchtfoto