documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Publieke inspraak over het plan-MER voor de Stroomgebied-beheerplannen 2022-2027 (PL0259)

Uiterlijk op 22 december 2021 zal de Vlaamse Regering de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 en het bijhorende maatregelenprogramma vaststellen. De plannen voor Schelde en Maas zullen maatregelen en acties bevatten die moeten zorgen voor een verbetering van de toestand van de watersystemen en voor een betere bescherming tegen overstromingen en droogte.

Om de mogelijke effecten van dat plan op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. U kunt vanaf 19 april 2019 tot en met 18 juni 2019 de kennisgevingsnota inkijken en opmerkingen geven. U kunt de milieueffecten aangeven die volgens u moeten worden onderzocht en de manier waarop dat het best kan gebeuren. Bovendien kunt u voorstellen formuleren voor locatie- of inrichtingsalternatieven.

De nota kunt u downloaden via de website voor openbare onderzoeken van de Coördinatiecommissie Integraal Waterbeleid (CIW) (www.volvanwater.be) en via de website www.mervlaanderen.be. U kunt de nota ook inkijken op het administratief centrum (Flor Hofmanslaan 1) en bij het Team Milieueffectrapportage in Brussel. Tot en met 18 juni 2019 kunt u uw opmerkingen bezorgen aan het gemeentebestuur of aan het Team Milieueffectrapportage van het Departement Omgeving, Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel of via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie over milieueffectrapportage surft u naar de website www.mervlaanderen.be of belt u naar het gratis nummer 1700.

Groepsaankoop zonnepanelen

omslagfoto

Zonnepanelen plaatsen is een duurzame keuze die bijdraagt aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen. Zonnepanelen zijn ook een interessante investering, die meer opbrengt dan je spaargeld op de bank. Door samen naar de markt te stappen, krijgen we een scherpere prijs voor de aankoop en de plaatsing van zonnepanelen. Daarom organiseert de Provincie voor de vierde keer een groepsaankoop zonnepanelen.

Ook iets voor jou?
Schrijf je voor 8 mei gratis en vrijblijvend in!

Op www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen vind je alle verdere info.

12 mei: fietstocht langs korte keten bedrijven

Op moederdag, 12 mei, zetten verschillende korte keten producenten hun deuren open. Met een fietstocht van zo'n 15 km kan je ze allemaal een bezoekje brengen en op elke stopplaats genieten van een lokale lekkernij.

korte keten

Je fietst aan je eigen tempo aan de hand van een plannetje. Bij elke stopplaats krijg je een stempeltje en maak je kans op een Korte Ketenprijs! Tussen 11u en 18u kan je volgende producenten bezoeken. Je kiest zelf waar je je fietstocht start of eindigt.

De Vleeshoeve - Baardegemstraat 39, Lebbeke - www.devleeshoevelebbeke.be
Hoeve-ijs en diverse bereide vleesproducten, gelegenheidsverkoop van pensjes en andere hapjes .

De Seepscherf - Seepscherf 71, Baardegem – www.deseepscherf.net
Diverse voorjaarsproducten met een focus op aardbeien in omschakeling naar bio.
Tevens sappen en stropen gemaakt met eigen fruit. Voorstelling nieuwe hoevewinkel.

Ons Dagelijks Groen - Kammenkouterstraat 80, Meldert – www.odgroen.be
Pannenkoeken en croque-monsieur met prei-kaas. Je maakt er ook kennis met de Farm Food Survival op het B-Oerland en Menapische varkentjes. 

Boer Dirk - Kattenbroekstraat 9a, Moorsel - www.boerdirk.be
Bezoek aan de zorgboerderij, genieten van een heerlijke kom soep, vergezeld van wraps met groentenspread.

Domein De Kluizen - Broekstraat 42, Herdersem - www.domein-de-kluizen.be
Wijndegustatie of gewoon een glaasje wijn en broodjes met beenham op de barbecue.

De fietsroute werd uitgestippeld in samenwerking met Regionaal Landschap Schelde – Durme, Stad Aalst en Gemeente Lebbeke:
PDFFietstocht week van de korte keten

Doe eens een bod op een container hout!

containter houtHet gemeentebestuur van Lebbeke verkoopt 6 loten brandhout aan de hoogste bieder. Elk lot bestaat uit één gevulde container van 10 m³ hout van populier en wilg. Het hout heeft verschillende lengtes en diameters. Hierbij een foto van alle loten samen. Je kan het ook bekijken na afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het nummer 052/468247.

Je kan schriftelijk een bod indienen tot en met maandag 20 mei 2019 bij de milieudienst, Leo Duboisstraat 44 te 9280 Lebbeke of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Enkel een bod per lot van 10 m³ wordt aanvaard (prijzen per stère, per m³, … worden niet aanvaard). Aankoop van meerdere loten is mogelijk, maar dient duidelijk vermeld te worden. Het schepencollege doet de toewijzing. Het hout wordt door de technische dienst bij de hoogste bieder(s) thuis gebracht, tot aan de straatzijde. De levering is gratis voor inwoners van het grondgebied Lebbeke. Voor andere bieders geldt een tarief van 60 euro per uur. Zelf afhalen is niet mogelijk.

Natuurpunt organiseert: wandelhappening Beneden-Dender.

NatuurpuntOp zondag 5 mei worden 6 nieuwe wandelroutes in het natuurlandschap Beneden-Dender geopend. Wandel mee en ontdek!

Natuurlandschap Beneden-Dender

Niet zo ver van waar je woont, ligt het vroegere natuurlijke overstromingsgebied van de Dender. Vanuit Denderbelle, Gijzegem, Herdersem, Mespelare en Wieze vertrekken bewegwijzerde wandelingen. Onderweg ontdek je prachtige zichten op het meersenlandschap en zie je oude Denderarmen vanuit verschillende hoeken. Een open ruimte waar het elk seizoen genieten is van een gevarieerd landschap via de vele buurtwegen. Typisch aan Beneden-Dender zijn de vele hagen, knotwilgen, bomenrijen en levendige sloten. De afgelopen jaren zijn grote delen er met mooi resultaat beheerd door Natuurpunt. Er zijn met steun van de verschillende gemeentes een groot aantal nieuwe poelen gegraven als broedplaats voor amfibieën en ander waterleven.

Van markt tot markt

Vanaf 5 mei kan je langs de Dender van de Grote Markt van Aalst wandelen tot de Grote Markt van Dendermonde, en omgekeerd! Enkele richting betekent dit 15 kilometer struinen door het wijdse landschap.

WandelhappeningBellebroek mist weilanden met koeien 25082007

Op 5 mei kan je 6 nieuwe wandelroutes komen ontdekken.

Vertrek doorlopend tussen 14u en 18u aan Vrije School Herdersem, Alfons De Cockstraat 10 in Herdersem. De wandelingen duren ongeveer 2 uur.

Draag wandelschoenen of laarzen en vergeet je verrekijker en fototoestel niet. Gezinnen met kinderen zijn zeker welkom! Elke deelnemer wordt getrakteerd een lokaal biertje of frisdrank en een pannenkoek en ontvangt een gratis wandelbrochure met kaarten van alle routes.

Alles is helemaal gratis, vooraf inschrijven is niet nodig.
Bij deze ook een warme oproep om met de fiets naar het startpunt van de wandelingen te komen.

Voor meer info kan je terecht bij Magda De Wolf van Natuurpunt op 0473/72 55 49 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..