documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Sluit je huis of bedrijf aan op de zon!

147391611 7905 groepsaankoop zonnepanelen particulieren webbanner 720 x 200 pixels

Vanaf 31 maart kan je als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de tweede groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

Vorig jaar organiseerde Provincie Oost-Vlaanderen voor de eerste keer een groepsaankoop zonnepanelen. Meer dan 10.000 Oost-Vlamingen schreven zich in. Uiteindelijk werden meer dan 2.800 installaties geplaatst wat overeenkomt met 12 voetbalvelden aan zonnepanelen. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Voor de tweede keer krijg je de kans om ook via de Provincie Oost-Vlaanderen deel te nemen aan een groepsaankoop zonnepanelen.

Klimaatgezond Oost-Vlaanderen
De Provincie Oost-Vlaanderen heeft ervoor gekozen om deze groepsaankoop te organiseren om zo duurzame zonne-energie toegankelijker te maken voor haar inwoners. Door samen aan te kopen, verkrijgen we een scherp groepsvoordeel.

Deze groepsaankoop sluit naadloos aan bij de ambitie van de Provincie om samen met inwoners, organisatie, steden en gemeenten, bedrijven, ... werk te maken van een klimaatgezond Oost‑Vlaanderen. De Provincie wil de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugdringen en tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Ze doet dit o.a. door maximaal in te zetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie.

Ook Lebbeke ondersteunt dit initiatief.

Hoe werkt de groepsaankoop?

  1. Inschrijven: je kunt je tot en met 9 mei gratis en vrijblijvend inschrijven.
  2. Veiling: op 10 mei vindt de veiling plaats. Enkel leveranciers die het kwalificatieproces met positief resultaat hebben doorlopen, mogen deelnemen aan de veiling en hun scherpste prijs bieden.
  3. Persoonlijk voorstel op maat: vanaf 29 mei ontvang je een persoonlijk voorstel op basis van jouw inschrijvingsgegevens met een indicatie van jouw rendement.
  4. Jij kiest! Vind je het aanbod interessant? Alleen dan accepteer je het persoonlijk voorstel voor 30 juni.
  5. Installatie: Je gegevens worden doorgestuurd naar de winnende leverancier. Na een inspectie zal jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd worden.We streven ernaar om

alle installaties af te ronden voor 1 januari 2018.

Wie kan deelnemen?
Alle inwoners van Oost-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar kunnen deelnemen. De groepsaankoop houdt rekening met een maximum van 10 kWp geïnstalleerd vermogen (dit komt overeen met ongeveer 40 panelen). Ook als kleine of middelgrote onderneming (KMO) of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?
Onuitputtelijke energiebron
De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool.

Besparen op energiekosten
Met zonnepanelen wek je zelf je energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten. Gemiddeld is een installatie op minder dan 10 jaar terugverdiend. Ook vandaag blijven zonnepanelen een erg interessante investering, die meer opbrengt dan spaargeld op de bank. Daarna betaal je minstens 15 jaar een veel lagere elektriciteitsrekening.

Grotere onafhankelijkheid
Hoe meer stroom jouw zonnepanelen opleveren, hoe minder stroom je nodig hebt van je energieleverancier.

Vermindering CO2-uitstoot
Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een klimaatgezond Oost-Vlaanderen.

Meer info
Voor meer informatie over dit initiatief, surf naar www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen, bel naar het gratis nummer 0800 26 803 (werkdagen van 9 tot 17 uur) of e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wildlife Taxi Team Sint-Niklaas zoekt dierentransporteurs

DSC 0033Wat doe je als je een gewonde egel vindt? Of een vogel met een gebroken vleugel? Dan ga je met het dier naar een Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC).

In de regio Waasland en Dender is dat het VOC van Kieldrecht en Malderen. Samen met de andere opvangcentra in Vlaanderen vangen zij jaarlijks circa 30.000 noodlijdende wilde dieren op. De dieren worden er behandeld en krijgen de juiste voeding en medicijnen. Na een korte revalidatie kan gemiddeld 60% met de grootste overlevingskansen in de natuur worden vrijgelaten.

Jaarlijks krijgen de VOC’s heel wat meldingen uit de regio Waasland en Dender. Voor de opvangcentra is het echter niet altijd mogelijk om een dier bij je thuis op te halen. Maar wat als je zelf ook niet de mogelijkheid hebt om het dier naar een VOC over te brengen?

Een nieuwe lokale afdeling van Vogelbescherming Vlaanderen werkt aan de oplossing. Zij werkt aan een stevig vertakt vrijwilligersnetwerk van chauffeurs en dispatchers in de regio Sint-Niklaas, gedoopt onder de naam Wildlife Taxi Team, kortweg WTT. Dit netwerk van vrijwilligers staat in voor het afhandelen van meldingen, het geven van advies en het overbrengen van noodlijdende wilde dieren naar het dichtstbijzijnde VOC. Iedereen die een noodlijdend dier in de regio Waasland en Dender vindt en het zelf niet naar een opvangcentrum kan brengen, kan een beroep doen op het WTT. In de provincie Vlaams-Brabant is al sinds 2012 een WTT-netwerk actief én een groot succes.

Om de kleine, maar krachtige groep verder uit te bouwen zijn we nog naarstig op zoek naar enthousiastelingen die als chauffeur (om dieren te transporteren) of als dispatcher (om in te staan voor de telefoonpermanentie) de handen uit de mouwen willen steken. Vogelbescherming Vlaanderen zorgt voor een goede omkadering en opleiding. Als vrijwilliger sta je er dus niet alleen voor.

Heb jij een hart voor wilde dieren en woon je in de regio?

Heb jij tijd om zo nu en dan een hulpbehoevend dier naar een VOC te brengen of telefonisch advies te geven over noodlijdende wilde dieren?

Dan ben jij voor ons de geknipte persoon. Mail je contactgegevens (naam, adres, telefoonnummer en e-mail) naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten? Contacteer ons via e-mail of bel  Christel Van Marcke – 0486/56 79 24.

Groepsaankopen!

groepsaankopenWil je besparen op je energieverbruik? Je milieuvriendelijk verplaatsen én de files vermijden? Dan krijg je nu een uitgelezen kans om dit te doen!
In samenwerking met energiehuis BEA organiseert Lebbeke verschillende groepsaankopen om energiekosten te verminderen, het leven aangenamer te maken en het milieu te sparen: zonnepanelen en zonneboilers, spouw- of buitenmuurisolatie en elektrische fietsen! Schrijf je vanaf 24 februari vrijblijvend in!

Items
Met zonnepanelen of een zonneboiler zal je gebruik maken van de "gratis energie" die de zon ons levert. Hiermee kan je bruikbare stroom of warm water opwekken. Daardoor zal je huis minder energie verbruiken!
Of heb je plannen om je huis beter te isoleren? Dan kan je kiezen voor spouw- of buitenmuurisolatie. Daardoor zal de warmte beter in je huis blijven en kan de koude niet binnen. Resultaat: een lager energieverbruik, duurzamer leven en weinig warmteverlies. Bovendien wordt je huis meer waard.

Met de elektrische fiets kan je comfortabel de files vermijden en vervuilende brandstof besparen. Bovendien is er ook de mogelijkheid om plooifietsen en bakfietsen aan te kopen, al dan niet elektrisch. Hierdoor is er voor elk wat wils in dit fietsenaanbod.

Inschrijven
Aarzel niet en surf vanaf 24 februari naar de website www.energiegroepsaankoop.be/bea of contacteer energiehuis BEA (de overkoepelende energiedienst voor uw regio) op 0800/930 30 voor meer info rond deze actie! Vorige edities leverden aanzienlijke kortingen op voor de deelnemers. Interesse? Mis deze kans dan niet en schrijf je in vóór eind maart !

Zwerfvuilpeter of – meter: iets voor jou?

Zwerfvuil en sluikstorten zijn echte plagen geworden. Ondanks diverse sensibiliseringsacties en eenmalige opruimacties door de lokale bevolking en verenigingen blijft het dweilen met de kraan open. Het is dus nodig om het radicaal over een andere boeg te gooien.
Daarom dit nieuwe initiatief: een systeem met meters en peters die zich willen engageren om in een vooraf afgesproken gebied regelmatig het zwerfvuil op te ruimen en die bereid zijn om sluikstorten in hun straat te melden. Uiteraard zorgt de gemeente voor de nodige materialen en voor het opruimen van de sluikstorten. Via een jaarlijks weerkerende attentie wil de gemeente deze meters en peters bedanken voor hun inzet.

Wat wordt er van de peters en meters verwacht?
Zwerfvuilpeters en -meters ruimen, op vrijwillige basis, zwerfvuil op langs openbare straten, wegen en pleinen.
Je bepaalt zelf waar, wanneer en met welke frequentie je zwerfvuil opruimt (wel minstens vier keer per jaar). Aan de milieudienst geef je door langs welke straten, wegen en zones je zwerfvuil ruimt.

Zwerfafval verzamel je in de daarvoor voorziene witte ‘zwerfvuilzakken’. Andere zakken mogen hiervoor niet gebruikt worden. Eigen afval mag je niet in deze zakken steken. Extra zwerfvuilzakken kan je steeds bij de gemeente verkrijgen.
De volle witte vuilzakken laat je achter op een plaats die met de wagen bereikbaar is. Je laat weten aan de milieudienst waar en wanneer het ingezamelde afval kan opgehaald worden.

Ruim sluikstort of grote stukken afval niet op. Verwittig de milieudienst als je dit opmerkt.

Als vrijwilliger ontvang je een paar handschoenen, een grijper, een fluo-hesje en witte zwerfvuilzakken. Wanneer je wenst te stoppen als vrijwilliger, bezorg je dit materiaal terug aan de gemeente.
Je ontvangt jaarlijks ook een attentie van de gemeente voor je inzet.

Draag je steentje bij en word zwerfvuilpeter- en meter van je buurt. Inschrijven kan bij de gemeentelijke milieudienst op het nummer 052/46 82 47 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..