documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Ontwikkeling nieuw mobiliteitsplan - wat denk jij?

Lebbeke werkt aan de ontwikkeling van een nieuw mobiliteitsplan. Daarmee willen we o.a. de snelheidszones in onze gemeente herbekijken met als doel het optimaliseren van de verkeersveiligheid en het verminderen van de verkeersoverlast en -onleefbaarheid.
De verkennings- en uitvoeringsfase zijn intussen afgerond. Als inwoner krijg je de kans om deze nota's in te kijken en eventuele opmerkingen door te geven. Dat kan van maandag 1 oktober tot en met zondag 28 oktober 2018 via mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Nadien worden alle opmerkingen geëvalueerd en verwerkt in de verdere ontwikkeling van het mobiliteitsplan.
PDFMobiliteitsplan Lebbeke Verkenningsnota
PDFMobiliteitsplan Lebbeke Uitwerkingsnota

De meest veilige route naar school, sportcentrum en cultuurerf in Lebbeke.

Hoofdfoto Drie kinderen Met logoVerbeteren van de verkeersveiligheid van de kinderen en alle inwoners van Lebbeke, dat is het doel van Route2School.

In samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen, de vrijetijdsdiensten en alle lagere scholen van Lebbeke willen we te weten komen welke problemen onze inwoners ervaren op weg naar hun school, het cultuurerf of het sportcentrum van Lebbeke. Samen voeren we dus een grondig onderzoek naar het verplaatsingsgedrag en de knelpunten op de routes naar deze attractiepolen.

Het resultaat wordt een digitale schoolroutekaart, maar ook acties om de verkeersveiligheid op de route van en naar de scholen, het cultuurerf en het sportcentrum te verbeteren.

Jouw inbreng is cruciaal!
Registreer je via www.route2school.be en geef de knelpunten op de route van u of uw kind naar school, sportcentrum of cultuurerf door vanaf maandag 1 oktober t.e.m. vrijdag 9 november 2018. Na je registratie op de website is het ook mogelijk om via de gratis app Route2School route en knelpunten door te geven.

De schoolgaande jeugd zal er u dankbaar voor zijn!

Omnipas 65+

Neem je regelmatig de bus of tram? Dan is de Omnipas 65+ zeker iets voor jou.

Voor slechts 53 euro heb je een abonnement voor een heel jaar. Een dagje uit met de kleinkinderen? Gaan lunchen met vrienden? Of een uitstapje aan zee? De chauffeurs van De Lijn brengen je met plezieroveral naartoe. Vlakbij huis of wat verder weg.

Met je Omnipas 65+ reis je overal in Vlaanderen onbeperkt met elke bus en tram van De Lijn *.

Sinds kort staat de Ominpas 65+ jaarabonnement op een MOBIB-kaart (een stevige, kleine kaart met computerchip). Iedere keer u op- of overstapt dient u deze kaart even voor de blauwe cirkel onderaan de MOBIB-scanner te houden om uw reis te registreren. Voor de aanmaak van deze kaart betaalt u 5 euro per vijf jaar.

Op de website van De Lijn kan u nagaan of u van een korting kan genieten en vindt u meer info en het aanvraagformulier voor de Omnipas 65+ en bijhorende MOBIB-kaart.

Als u minder dan 17 keer per jaar de bus of tram van De Lijn neemt, dan zijn een Lijnkaart, m-ticket, m-card, sms-ticket of biljet voordeliger.

*Uitgezonderd de Limburgse snellijnen, in geval van evenementenvervoer en met het openbaar vervoer van de MIVB (Brussel) en de TEC (Wallonië).

Elektrische laadpalen op het openbaar domein

Tegen 2020 moeten er in Vlaanderen 2.500 extra laadpalen voor elektrische voertuigen op het openbaar domein staan. In Lebbeke werden de eerste  publieke laadpalen onlangs geïnstalleerd in samenwerking met Eandis. Eigenaars van een elektrische wagen kunnen nu terecht op de parking van het sportcentrum (Koning Albert I-straat 124) en van het administratief centrum (Flor Hofmanslaan 1) om hun voertuig op te laden.

Opladen
De publieke laadpalen zijn ‘semisnelle’ laadpalen. De exacte laadtijd hangt af van de capaciteit van de batterij in je wagen. De laadpalen hebben een laadvermogen van 11 tot 22 kW. Opladen voor 65 km (afhankelijk van het type wagen) duurt ongeveer een uur. De batterij kan ook tussentijds opgeladen worden. Het is daarom aan te bevelen om elke keer als je de auto parkeert deze op te laden. Het opladen gaat trouwens het snelst tot een acculading van 80%.

Laadpas
De gemeentelijke publieke laadpalen worden geëxploiteerd door het bedrijf Allego. Op de website van Allego vind je een overzicht van Mobility Service Providers. Het is met een dergelijke provider dat je een laadabonnement afsluit, waarna je een laadpas krijgt. Met die laadpas kan je ook laadpalen van andere exploitanten activeren.

Smoov app
Allego ontwikkelde ook de gratis app Smoov. Smoov geeft je real-time betrouwbare informatie over alle laadpunten in België en Nederland. Zo toont de app je de laadpunten in je omgeving en hun beschikbaarheid. Je kan er ook de laadstatus van de batterij en de prijs mee opvolgen. Om te betalen kun je je laadpas in je app opslaan. Handig, want zo ben je nooit meer je laadpas kwijt. De app maakt het ook mogelijk om laadsessies direct via je creditcard te betalen.

Meer info
www.allego.be
www.smoovapp.eu/be
www.eandis.be/nl/klant/duurzame-mobiliteit