documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

23 mei: Baloise Tour Belgium

Op woensdag 23 mei 2018 vindt de wielerwedstrijd “Baloise Tour Belgium” plaats, waarbij er deels over het grondgebied Lebbeke wordt gereden (4 doortochten tussen 13u en 16.30u).
Het parcours op het grondgebied Lebbeke gaat langs: N47 Brusselsesteenweg komend van Opwijk naar watertoren – links Flor Hofmanslaan – rotonde rechtdoor Flor Hofmanslaan – rotonde links Dendermondsesteenweg – rechts N41 naar Dendermonde richting Sint-Niklaas.

Er wordt tussen 11u en 17u een parkeerverbod ingevoerd op het volledige parcours (zeker op de rijbaan én op de parkeerstrook om verkeer opzij te kunnen zetten):
Brusselsesteenweg tussen Opwijk en watertoren; 
Flor Hofmanslaan volledig; 
Dendermondsesteenweg tussen rotonde en N41 (voornamelijk tussen rotonde en Schuttershof zodat de wielrenners bocht kunnen uitdraaien)
D’Helst: tussen Brusselsesteenweg en Lange Weverstraat; 
Korte Minnestraat: tussen D’Helst en verkeerslichten. 

Volg de signalisatie en de aanwijzingen van de seingevers.

25 tot 28 mei: Minnestraat kermis

Van vrijdag 25 mei tot maandag 28 mei vindt Minnestraatkermis plaats in de Lange Minnestraat. Gevolgen voor de verkeerssituatie:
- Vanaf dinsdag 22 mei, 18u wordt het plein in de Lange Minnestraat verkeersvrij gemaakt voor het plaatsen van de kermis.
- Op vrijdag 25 mei, 15u wordt de Lange Minnestraat tot kruispunt Meysveldbaan verkeersvrij gemaakt.
- Op zaterdag 26 mei, 14u wordt de Lange Minnestraat tot kruispunt Meysveldbaan verkeersvrij gemaakt. Vanaf 18u zal de rondgang reus doorgaan.
- Op zondag 27 mei, 7u worden de Lange Minnestraat (tussen kruispunt Brusselsesteenweg en Meysveldbaan), de Binnenstraat en Meysveldbaan voor de rommelmarkt verkeersvrij gemaakt. Vanaf 18 uur zal rondgang reus van Ter Minne naar plein Lange Minnestraat doorgaan onder begeleiding van groepsleiders of gemeenschapswachten.
- Op maandag 28 mei, 7u worden de Lange Minnestraat tot kruispunt Meysveldbaan, Binnenstraat en Meysveldbaan verkeersvrij gemaakt voor de jaarmarkt. Vanaf 19u zal de rondgang reus vertrekken aan seniorie “Ter Minne” onder begeleiding gemeenschapswachten of groepsleiders.

Omleiding via de Lange Breestraat -Opwijksestraat - Korte Weversstraat. Plaatselijk wordt er een omleiding voorzien via Binnenstraat – Meysveld – Rozenstraat.

27 mei: schoolfeest VBS Heizijde

Op zondag 27 mei 2018 wordt tussen 13u en 19u het schoolfeest van VBS Heizijde georganiseerd in de Heizijdestraat (tussen Langestraat en Klakbaan), de straat wordt afgesloten voor alle verkeer. 
Omrijden kan via Potaardestraat - Opstalstraat - Kleine Snijdersstraat – Grote Snijdersstraat - Langestraat – Hogeweg – P.F. De Naeyerstraat.

2 juni: schoolfeest Minnestraal

Op zaterdag 2 juni 2018 organiseert de Minnestraat het jaarlijkse schoolfeest in de Lange Minnestraat. 
Er wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Lange Minnestraat (tussen Meysveldbaan en Binnenstraat).
Verkeer wordt toegelaten vanuit Opwijksestraat richting Brusselsesteenweg. Voor verkeer komende uit Brusselsesteenweg wordt een omleiding voorzien via Binnenstraat – Meysveld – Rozenstraat.

16 juni: buurtfeest Rooien

Op zaterdag 16 juni 2018 wordt vanaf 18u een buurtfeest georganiseerd in de Rooien vanaf kruispunt Rooien-Gehuchtveldstraat tot Rooien 69.
Vanaf 10u wordt Rooien (vanaf kruispunt Rooien-Gehuchtveldstraat tot Rooien 69) verkeersvrij gemaakt. Bovendien geldt een parkeerverbod.
Het verkeer wordt omgeleid via: Langeroot - Rooien, Rooien - Rooien (richting Baardegemsestraat) en Rooien – Hoeksken.

17 juni: Kriebeljogging

Op zondag 17 juni wordt tussen 13u en 16u de “Kriebeljogging” georganiseerd op en rond de Brusselsesteenweg.
Hiervoor wordt de Brusselsesteenweg tussen Leo Duboisstraat en Flor Hofmanslaan afgesloten tussen 13.30u en 15u.
Omleiding via de Flor Hofmanslaan.

Speelstraten deze zomer

Tijdens de zomermaanden worden in een aantal straten speelstraten ingericht, dat betekent dat deze straten worden afgesloten voor doorgaand verkeer.
Bewoners, fietsers en hulpdiensten hebben wel altijd toegang tot de straten, maar moeten voorrang verlenen aan de voetgangers in de straten.

In volgende straten en op volgende data worden speelstraten ingericht:

Haagstraat
Vanaf het kruistpunt met de  Baasrodestraat tot het kruispunt met de Eksterstraat
Van 9 juli t.e.m. 19 augustus, elke dag tussen 14u en 19u

Oktoberfeeststraat
Tussen de kruispunten met de Kerkkouter
Op 21, 22, 28 en 29 juli en op 4, 5, 11, 12, 18 en 19 augustus
Telkens tussen 10u en 20u

Kruisstraat
Tussen huisnummers 1 en 60
Op vrijdagen 6, 13, 20 en 27 juli en 3, 10, 17, 24 en 31 augustus
Telkens tussen 17u en 21u

14 juli: Summerparty

In de nacht van 14 op 15 juli organiseert de KSA de jaarlijkse Summerparty op hun terreinen in de Rossevaalstraat.
Van 12u tot 12u geldt een parkeerverbod in de Rossevaalstraat tussen het kruispunt Grote Snijdersstraat en de spooroverweg.

Doorgaand verkeer wordt tijdens diezelfde periode omgeleid via Grote Snijdersstraat - Baasrodestraat.

15 augustus: Wielerwedstrijd

Op woensdag 15 augustus 2018 wordt er tussen 15u en 19u de wielerwedstrijd “Juniores heren” georganiseerd op het parcours: Kapellenstraat - Hogebrug - Dries - Bellestraat - Hofstraat - Fonteintje - Mottekensstraat - Hoogstraat – Kapellenstraat.

Tussen 12u en 19u geldt een parkeerverbod op het hele parcours.

Vanaf 15u wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd in:
- Hofstraat (toegestaan vanuit Bellestraat)
- Fonteintje (toegestaan vanuit Hofstraat)
- Mottekensstraat (toegestaan vanuit Fonteintje)
- Blijstraat (verbod inrijden vanuit Aalstersestraat)

Werken Bellestraat

Begin 2018 starten, na de voorbereidende werken aan de nutsvoorzieningen, de wegen- en rioleringswerken in de Bellestraat.
Het aanvangsbevel is 12 februari 2018 (afhankelijk van de weersomstandigheden), de werken zullen eind 2018 voltooid zijn. 

Vanaf de start van de werken is geen doorgaand verkeer meer mogelijk.
Het verkeer wordt omgeleid via Kouterbaan - Aalstersestraat - Streekbaan - Nieuwstraat - Hoogstraat - Kapellenstraat - Molenveldstraat.

Aan het eind van deze werken zullen alle woningen met hun afvalwater aangesloten zijn op de riolering van de Leo Duboisstraat, die is verbonden met het waterzuiveringsstation van Dendermonde en wordt enkel nog regenwater in de grachten en waterlopen geloosd.
Ook de volledige bovenbouw van de Bellestraat wordt vernieuwd: er komt een rijweg in asfalt, vlakke greppels en schuine boorstenen in beton, parkeerstroken in zwarte betonstraatstenen en voetpaden in grijze betonstraatstenen.

De ontwerpplannen kan u hieronder downloaden:
PDFOntwerpplan riolerings en collectorwerken
PDFOntwerpen wegeniswerken

De werken worden gefaseerd uitgevoerd en starten aan het reeds vernieuwde deel van de Bellestraat met de bouw van het pompstation.

Fasering (de data zijn uiteraard bij benadering én afhankelijk van de weersomstandigheden):

  • Fase 1a, werken aan pompstation ter hoogte van Bellestraat 116-118 (tussen 12 februari en 2 maart)
  • Fase 1b, werken aan Bellestraat tussen nrs. 98-118 en in buurtweg nr. 333 (waar bloemist Leo De Proft woont en de kruidenboerderij is) (tussen 5 maart en 11 mei)
  • Fase 2, werken in voetweg nr. 321 (tussen nrs. 78 en 86A, kruispunt inbegrepen) (tussen 14 mei en 8 juni)
  • Fase 3, werken in Bellestraat vanaf voetweg 321 tot t.e.m. kruispunt met Overnestbaan, exclusief kruispunt (tussen 11 juni en 31 augustus).
  • Fase 4, werken in Overnestbaan, kruispunt inbegrepen (tussen 3 september en 5 oktober).
  • Fase 5, werken in Bellestraat vanaf Overnestbaan tot Leo Duboisstraat (tussen 8 oktober en eind november 2018)

Vanaf 26 maart: aanpassen nutsvoorzieningen Rossevaalstraat

In de Rossevaalstraat (tussen spoorweg en Grote Snijdersstraat) starten de nutsbedrijven vanaf 19 maart 2018 met het aanpassen van hun leidingen (verlichting, elektriciteit, waterleiding, enz.). Deze werken zullen enkele maanden in beslag nemen.

Het verkeer zal vanaf 26 maart worden omgeleid via Stationsstraat, Baasrodestraat, Grote Snijdersstraat

In het najaar (vermoedelijk augustus/september wordt dan gestart met de aanleg van nieuwe greppels, boordstenen en voetpaden en het vernieuwen van de asfaltverharding en plaatselijk herstellen van de riolering.

Voor inlichtingen kan u terecht bij Albert Vereeken van onze gemeentelijke technische dienst (052/468 250), Leo Duboisstraat 44 9280 Lebbeke.

26 februari - zomer 2018: Herinrichting N47

Op maandag 26 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken en de aanleg van een linksafslagstrook op de Brusselsesteenweg (N47).
De nieuwe linksafslagstrook komt ter hoogte van het nieuwe koopcentrum, aan de Lange Minnestraat. Bovendien wordt het betonnen wegdek vervangen door asfalt.

Vanaf maandag 16 april wijzigt de verkeerssituatie:
Verkeer komende uit Brussel kan rechtdoor, langs de werken.
Verkeer komende uit Lebbeke wordt omgeleid via D'Helst naar de Korte Minnestraat.

In D'Helst wordt gedeeltelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd: inrijden vanuit Korte Minnestraat mag tijdelijk niet.