30 september tot 10 oktober: bibliotheek gesloten

Gepubliceerd op vrijdag 6 september 2019 11.46 u.
Binnenkort schakelt onze bib, net zoals de andere bibliotheken in Vlaanderen, over naar een nieuw computerprogramma. Voor de Oost-Vlaamse bibliotheken gebeurt dat begin oktober. De bib zal dan ook een poosje gesloten zijn voor het publiek.

Begin oktober starten de Oost-Vlaamse bibliotheken met een upgrade waarmee ze de service voor hun klanten willen verbeteren. 

Zo zullen de bibliotheken van De Leesdijk (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele) in de toekomst nauwer gaan samenwerken en treedt er vanaf oktober 1 reglement voor al deze bibliotheken in voege. 

Door die samenwerking ben je als lener meteen ook lid van al deze bibliotheken en kan je putten uit de volledige collectie van het samenwerkingsverband. Je kan vlotter materialen van al deze bibliotheken lenen of terugbrengen. Deze service zal mettertijd nog uitbreiden.

 

Begin oktober even dicht.

Om de overgang naar het nieuwe computersysteem (Wise) zo vlot mogelijk te laten verlopen gaan de bibliotheken van De Leesdijk even dicht vanaf maandag 30 september tot 10 of 11 oktober – de nieuwe opstartdatum kan nog lichtjes wijzigen. 

Tijdens deze periode kan je niet lenen, verlengen of reserveren. Ook de online service mijnbibliotheek.be werkt niet.

Voorzie je dus van genoeg materialen zodat je deze periode kunt doorkomen want je kan ook even niet terecht in de bib van een andere Oost-Vlaamse gemeente.