Daguitstap Zeeland

Sedert de start van de vogelwerkgroep plannen we in januari een uitstap naar Zeeland. Deze traditie houden we in ere. Op zaterdag 19 februari bezoeken we volgende gebieden in de omgeving van Goedereede, namelijk: Havenhoofd, Kwade Hoek en het natuurgebied De Motte.

  • Havenhoofd – Stellendam is een ideale plek om onze kennis over verschillende lopers, eenden, brilduiker en de middelste zaagbek bij te schaven.
  • In de Kwade Hoek doen we een kleine strandwandeling. De laatste jaren is dit één van de plekken om sneeuwgorzen en ijsgorzen te zien. Op dit strand, met zijn ruigtes, vertoeven nog ander kleine vogels (piepers, kneu, veldleeuwerikken, groenlingen, keep, enz..) en die zijn de oorzaak dat er roofvogels (sperwer, kiekendieven, slechtvalk) hier ook komen jagen. Regelmatig komt er ook een zeearend langs.
  • Dicht bij Ouddorp vind je het natuurgebied de Motte (vroeger Schans). Op de weilanden grazen er nu geen koeien meer maar vind je er ganzen, ruiters, eenden en ganzen. Tussen de brandganzen, rotganzen en de rietganzen zien we misschien een roodhalsgans, een witbuik- of zwartbuikrotgans. Ook de roerdomp overwintert hier al enkele jaren.
  • We eindigen aan de Brouwersdam. We richten onze aandacht op de verschillende soorten duikers (roodkeelduiker, parelduiker, ijsduiker), eiders en zee-eenden. Ongetwijfeld zal er opnieuw discussie zijn of we een roodhalsfuut of geoorde fuut zien.

Deze daguitstap is steeds een aanrader voor elke vogelliefhebber.
Afhankelijk van het weer kan het programma aangepast worden.

Vertrekpunt Lebbeke: Administratief centrum Lebbeke, Hofmanstraat, Lebbeke om 7 uur. Kostendelend rijden: 0,05 euro per km.

Meebrengen: Picknick, verrekijker (eventueel telescoop), aangepaste kledij en schoeisel

Praktische informatie

Wanneer

Waar

Administratief centrum Lebbeke

Organisatie

Natuurpunt 's Heerenbosch