LEZING: Ronny Vandenbroele

Dit is een UiTPAS evenement.

Oud-kolonel Ronny Vandenbroele is 8 jaar lang woordvoerder geweest van vijf ministers van Landsverdediging: Guy Coëme, Leo Delcroix, Karel Pinxten, Melchior Wathelet en Jean-Pol Poncelet. Met zijn ministers ging hij herhaaldelijk naar conflictgebieden waar Belgische militairen ingezet waren zoals de tweede Golfoorlog (1990), Congo (1991), Somalië (1993), Rwanda (1994) en ex-Joegoslavië (1991-1999).


De eerste koning van België, Leopold I, was bezeten door de idee dat het pas gecreëerde België een kolonie moest hebben. Hij deed vijftig pogingen in die zin die allen mislukten. Zijn zoon en opvolger, Leopold II erfde dat idee. Dankzij Henri Morton Stanley, de beroemdste ontdekkingsreiziger uit die tijd, slaagt hij er in ter persoonlijke titel een enorm stuk Afrika in te palmen dat hij Congo Vrijstaat doopt. Congo Vrijstaat wordt een hel voor zijn bewoners die als slaven ingezet worden voor de hebzucht van één man: Leopold II.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Groep - 9,00 euro, Vriendenpas - 9,00 euro, Uit-Pas Kansentarief - 1,5 euro, Uit-Pas Kansentarief (aan balie) - 1,5 euro, - 26 jaar - 9,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

CC De Biekorf

Filter op categorie