Lezing met Carl Devos

Dit is een UiTPAS evenement.

Politicoloog Carl Devos (UGent) blikt vooruit naar de inzet van het 'superverkiezingsjaar' 2024. En die inzet is groot, want we worden dan twee keer in een jaar tijd naar de stembus geroepen.


De strijd ligt open voor wie ons zal vertegenwoordigen op alle bestuursniveaus, van de gemeente tot het Europees niveau. Fenomenen zoals de voortdurende profilering van politici op social media, polarisering en een toenemende onvoorspelbaarheid van het kiesgedrag zorgen ervoor dat de strijd extra spannend zal worden. Bij de lokale verkiezingen in het najaar veranderen er bovendien heel wat spelregels. Zo wordt voor deze verkiezing bijvoorbeeld de opkomstplicht afgeschaft. Het is dus afwachten welke gevolgen dit zal hebben.


Carl Devos verheldert in deze lezing welke scenario's er na de verkiezingen mogelijk zijn, en wat de politieke inzet is van deze verkiezingen.


  


Deze lezing is onderdeel van het verkiezingsprogramma dat door de cultuur-, jeugd-, sport-, seniorenadviesraad en de Gemeentelijke Ondernemersraad georganiseerd wordt n.a.v. de verkiezingen op 9 juni en 13 oktober 2024.


  Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Avansa Waas-en-Dender.


Meer informatie via www.avansa.wd.be 


Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00
Uit-Pas Kansentarief - 1,5 euro, Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

CC De Biekorf

Filter op categorie