Covid-19 en het leven in Lebbeke - laatste nieuws

Gepubliceerd op vrijdag 30 oktober 2020 20.48 u.
Alle gemeentelijke diensten zijn bereikbaar via mail en telefoon. Op afspraak kan je ook langskomen.

Algemeen:

Volgende maatregelen werden federaal en Vlaams aangekondigd

 • Knuffelcontacten (nauwe contacten) worden beperkt tot maximum 1 persoon
 • Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken.
 • Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen.
 • Telewerk wordt de regel, voor functies die zich ertoe lenen met respect voor de continuïteit van de bedrijfsvoering, activiteiten en dienstverlening.
 • Markten en kleine kermissen blijven open, maar het nuttigen van drank en voeding wordt verboden. Rommelmarkten, brocantes en kleine kerstmarkten zijn verboden.
 • Cafés en restaurants worden gesloten. Dit geldt voor een periode van vier weken, en wordt geëvalueerd na twee weken. Afhalen van maaltijden blijft mogelijk tot 22.00 uur. Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering/traiteur onderneming zijn verboden, behalve in hotels voor de verblijvende gasten en koffietafel bij uitvaarten (max. 40 personen).
 • Nachtwinkels moeten sluiten om 22.00u. Er is een verbod op alcoholverkoop vanaf 20.00u.
 • Verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen 24.00u en 5.00u, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.
 • Sportevenementen: alle professionele wedstrijden verlopen zonder publiek. Amateurwedstrijden worden opgeschort. 
 • Zwembaden, fitnesscentra en bowlings zijn gesloten
 • Alle cultuur en evenementen worden volledig opgeschort.
 • Winkelen mag met maximum 2 personen
 • In Lebbeke worden de reguliere werking en alle activiteiten van verenigingen, ongeacht de sector, stopgezet, voor alle leeftijden.
 • Gemeentelijke sport- en cultuurinfrastructuur (met uitzondering van bib en academie) worden gesloten.

Bij besluit van de burgemeester blijft het in Lebbeke verplicht om een mondmasker te dragen op de markten en in alle publiek toegankelijke gebouwen van gemeente en OCMW. Ook op de buitenterreinen van het sportcentrum is voor toeschouwers en trainers een mondmasker verplicht.

Van maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november 2020, de periode rond Allerheiligen, geldt bij besluit van de gouverneur de mondmaskerplicht ook op openbare begraafplaatsen en de parkings ervan.

Bovendien verplicht de gouverneur alle Oost-Vlamingen vanaf de leeftijd van 12 jaar om op het volledige grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen altijd een mondmasker bij zich te hebben en dat te tonen op vraag van de politie.

Onze diensten:

Je kan al onze diensten bereiken via mail en telefoon. Indien nodig, kan je langskomen op afspraak. We vragen je om in al onze gebouwen een mondmasker te dragen, wij doen hetzelfde.

Heel wat zaken kan je via ons e-loket aanvragen.

Veel attesten uit het Rijksregister en attesten Burgerlijke Stand kan je ook vinden via Mijn Dossier, de online toepassing die 24u op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar is. Je kan de nodige attesten en akten van thuis uit downloaden.

Aangezien je voorlopig enkel op afspraak kan langskomen, worden geen vuilniszakken verkocht op het administratief centrum.

Informatie

Alle info wordt gebundeld op: www.info-coronavirus.be

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Dan kan je terecht op 0800 14 689 van maandag tot en met zondag tussen 9u en 17u

Meer info over Vlaamse maatregelen vind je hier.

De ministeriële besluiten kan je op deze link doornemen.