Cursus Ontwerpen van een natuurvriendelijke tuin

Gepubliceerd op maandag 24 augustus 2020 16.45 u.
Een natuurvriendelijke tuin is veel meer dan alleen maar een plek waar het krioelt van het leven. Het is ook een plek waar je tot rust komt, die uitnodigt om te spelen, te leren en gezond te snoepen, die de omgeving heerlijk afkoelt en water vasthoudt.

Tijdens deze cursus leer je hoe je jouw tuin natuurvriendelijk inricht. Speciale aandacht gaat naar alternatieven voor een strak gazon en de troeven en mogelijkheden van schaduwplekjes in de tuin. We maken dit alles praktisch en tastbaar aan de hand van de tuinen van twee gezinnen uit Lebbeke.

De cursus is een samenwerking tussen Velt Dendermonde, Natuurpunt ’s Heerenbosch en de gemeente Lebbeke en kadert binnen de uitvoering van het gemeentelijk natuurontwikkelingsplan (GNOP). De cursus wordt verzorgd door Frans De Smedt van Velt.

Waar en Wanneer?

De cursus vindt plaats in CC De Biekorf (Stationsstraat 23 te 9280 Lebbeke) en bestaat uit drie lesavonden: dinsdag 6 oktober, dinsdag 20 oktober en dinsdag 3 november, telkens van 19.30u tot 22.30u.

Hoe inschrijven?

Stuur een mailtje naar veltdendermonde@gmail.com. Zodra je het bericht ontvangt dat er nog een plaatsje vrij is, betaal je het inschrijvingsgeld op rekeningnummer BE18 0910 0029 4665. Leden van Velt en Natuurpunt betalen 6 euro voor de hele cursus. Niet-leden betalen 10 euro. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Meer weten?

Contacteer Lieven De Smet van Velt Dendermonde (veltdendermonde@gmail.com - 0490/65 44 01) of de milieudienst (milieudienst@lebbeke.be – 052/46 82 47).

 

© Foto: François De Heel