Evenementen tijdens coronaperiode - update vanaf 23 oktober 2020

Vanaf 23 oktober gelden onderstaande maatregelen voor het samenkomen en het organiseren van evenementen. 

Regelgeving

(MB van 18 oktober en volgende wijzigingen)

Basisregel: Het blijft noodzakelijk dat iedereen zijn nauwe contacten beperkt. In deze fase van de epidemie is het aanbevolen dat elke persoon zich beperkt tot nauw contact met niet meer dan 1 persoon (buiten het huishouden) per maand. Een nauw contact is een contact dichter dan anderhalve meter, zonder mondmasker.


Niet-georganiseerde samenscholingen buiten mogen met maximum met 4 personen tegelijk. Daarbij moet de nodige afstand bewaard worden.

Kinderen jonger dan twaalf jaar worden niet meegeteld.

Privésamenkomsten

Privésamenkomsten zijn beperkt tot maximum 4 personen (dezelfde vier personen per twee weken). Je moet ten allen tijde de veilige afstand van 1,5 meter bewaren.

Publieke evenementen

Een maximum van 40 personen mag aanwezig zijn binnen en in dezelfde ruimte, bijvoorbeeld in het kader van georganiseerde activiteiten op professioneel, cultureel, religieus, onderwijs-, verenigings- of sportief vlak.

Een protocol voor een specifieke sector of activiteit kan afwijken van het maximum van 40 personen, dan kan een maximum van 200 personen binnen dezelfde ruimte en 400 personen buiten.

Onder de publieke evenementen vallen socio-culturele activiteiten waar er geen beperkte gastenlijst is en die voor iedereen toegankelijk zijn. Daar ligt het maximum op 200 personen binnen en 400 personen buiten waarbij de sociale afstand van 1,5 meter moet verzekerd worden. Let wel, die aantallen zijn een richtlijn. Er moet eerst worden voorzien in de noodzaak van de anderhalve meter afstand, dan pas kan je jouw maximum aantal personen bepalen.

Wanneer er in jouw zaal of op jouw weide bijvoorbeeld slechts 50 personen veilig kunnen plaatsnemen met inname van de anderhalve meter, wordt het maximum van jouw evenement op 50 personen gezet.

Het aanbieden en nuttigen ter plaatse van drank en voeding is verboden (met uitzondering van een rouwmaaltijd).

Melden

Elk publiek evenement moet je melden aan de gemeente, via de pdf die je krijgt na het invullen van de evenementenmatrix van de Vlaamse overheid - www.covideventriskmodel.be). Lees de protocollen die hiervoor beschikbaar zijn zeker even na. Een overzichtje vind je op www.info-coronavirus.be

Bezorg de pdf aan evenementenloket@lebbeke.be, wij contacteren je als er vragen of opmerkingen zijn.

Je noteert op je evenement zoveel mogelijk de namen en contactgegevens van de aanwezigen, bij een eventuele besmetting wordt het dan mogelijk om enkel een beperkte groep in quarantaine te plaatsen.

Het COVID Event Risk Model (protocol en matrix) kan je ook helpen bij de organisatie.