Herdenkingsbos

Wat is een herdenkingsbos?

Naar analogie met het geboortebos komt de gemeente, in samenwerking met Natuurpunt, nu ook met de aanleg van een herdenkingsbos. Je plant er een boom ter nagedachtenis van een dierbare. Bomen staan immers symbool voor het leven dat zich telkens vernieuwt. De herinneringsboom zal verder groeien en zal generaties lang verder leven, net zoals de herinnering aan jouw dierbare. Op die manier wordt het een plaats waar nabestaanden regelmatig kunnen terugkeren.

Een bijzonder aandenken

Je kan dus onderaan via het inschrijvingsformulier aangeven of je een boom wil komen planten om je dierbare te gedenken op een tastbare manier. Bovendien werk je zo mee aan de aanbouw van een aangenaam en klimaatbestendig bos waar er ruimte zal zijn om te onthaasten, te ontmoeten en tot rust te komen. Naarmate er meer bomen geplant worden, zal dit stukje bos bijdragen aan een gezonde leefomgeving, meer biodiversiteit en een groener Lebbeke. En ten slotte ook een plekje waar de overleden inwoners kunnen herdacht worden.

Boomplantdag

Om dit allemaal in goede banen te leiden, organiseert het gemeentebestuur op zondag 20 november 2022 een boomplantdag. Op deze dag krijgen alle ingeschrevenen een boom die ze zelf mogen gaan planten. Je brengt best daarvoor volgende benodigdheden mee:

  • Een spade
  • Laarzen (het kan er best modderig liggen)
  • Handschoenen

Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de fijne samenwerking met Natuurpunt die het perceel aankocht en de bomen ter beschikking stelt.

Inschrijven?

Inschrijven kan via onderstaand formulier.
Opmerking: het gaat hier om een herdenkingsbos en geen begraafplaats. As-uitstrooiing is dus niet mogelijk.