Maak je wijk groener!

Gepubliceerd op maandag 28 november 2022 14.49 u.
Zie je ook steeds meer groen in jouw straatbeeld verdwijnen? En met dat groen ook de vogeltjes en vlindertjes? ABLLO plantenbox biedt dan de oplossing! Zij zetten zich in om jouw wijk weer groener te maken.

ABLLO of het Groene Waasland vzw heeft als doel de belangen van de natuur en milieu in het Waasland en daarbuiten te behartigen in de breedst mogelijke betekenis. De gemeente Lebbeke valt binnen hun werkingsgebied wat betekent dat onze inwoners daar gebruik van kunnen maken.

Het project Plantenbox

De vzw biedt via het project "Plantenbox" plantenboxen aan om meer groen in de stedelijke omgeving te krijgen. Dit brengt enkele voordelen met zich mee:

  • Het groene zorgt voor verkoeling en gaat klimaatverandering tegen;
  • Het is bewezen dat meer groen deugd doet voor het mentale welzijn van de mensdoor groene oasen te creëren.
  • Tot slot zijn de soorten gekozen om de biodiversiteit te verhogen en omwille van hun vlot toepasbaarheid in een stedelijke omgeving. 

De afbakening van het project zijn dorpskernen of stedelijke kernen. Inwoners op het buitengebied kunnen geen pakket aanvragen. 

De vzw biedt 5 verschillende plantenpakketten aan voor een prijs van 10 euro per pakket. De pakketten zelf hebben een waarde van 60 euro. Er is keuze uit verschillende bomen, struiken, klimplanten, vaste planten of een mix. De planten kunnen geplant worden op terrassen, geveltuinen, voortuinen of achtertuinen.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Abblo via www.hetgroenewaasland.be

Inschrijven kan tot eind augustus 2023. In september bestellen zij de planten en in oktober - november staat de bedeling gepland.