Mondmasker

Gepubliceerd op dinsdag 12 mei 2020 20.45 u.
Sinds 4 mei is een bende zeer enthousiaste vrijwilligers, die we zeer dankbaar zijn, mondmaskers voor onze inwoners aan het maken.

We willen er nu natuurlijk voor zorgen dat iedereen die een mondmasker nodig heeft, er ook eentje krijgt. Daarvoor kan u zich registreren via dit formulier.

We vragen u wel om enkel een mondmasker aan te vragen, als u er effectief een nodig hebt. Heel wat mensen hebben thuis al een mondmasker, zelfgemaakt, gekocht of ontvangen via hun werkgever. We willen op dit moment aan de belangrijkste noden tegemoet komen. De maskers zullen, op basis van de registratie, huis aan huis en per gezin bedeeld worden (elke +12-jarige krijgt een masker).
We zorgen ervoor dat alle maskers zo snel mogelijk bedeeld worden, maar vragen om wel even geduld te hebben, we kunnen onmogelijk alle aanvragen tegelijkertijd verwerken.

Mensen die geen mondmasker meer nodig hebben, hebben wel recht op een filter van de federale overheid, die filters worden huis aan huis bedeeld, zodra we ze in ons bezit hebben (de laatste filters zijn beloofd eind mei).