Nieuw logo

Gepubliceerd op donderdag 1 juni 2023 9 u.
Lebbeke heeft een nieuw logo!

Sinds november 2022 zijn we bezig met het vernieuwen van onze huisstijl en daarbijhorend het logo. Het oude logo dateert immers van 2010. Tijd voor vernieuwing dus! Na meerdere gesprekken met inwoners, verenigingen, medewerkers en bestuursleden werd duidelijk dat het allemaal wel wat anders mocht.

Daaruit volgde dat Lebbeke best wel wat vernieuwender - ondernemender en ontdekkender mocht zijn zonder het verbindende en het sociale te verliezen. We mochten een gemeente worden die met een open blik naar het leven en haar inwoners kijkt. Maar die goed blijft zorgen voor die inwoners en het gevoel van een veilige thuishaven uitstraalt. En zo geschiedde. 

Het nieuwe logo tracht deze waarden te visualiseren. Met het nieuwe logo zijn we klaar voor de toekomst, met een knipoog naar het verleden. Het bouwt verder op het vorige logo maar brengt het geheel naar het nu. Met een hedendaagse invulling ervan. Het komt moderner, eenvoudiger en helderder voor de dag.

De kroon, de aureool en het wapenschild bleven behouden. De kroon met drietand verwijst naar de drie deelgemeenten, de aureool bevat vijf stralen, die verwijzen naar onze 5 parochies. Net als de drie deelgemeenten, verbonden onder één logo, met elk hun eigenheid.