Bouw je mee aan een mooi landschap?

Gepubliceerd op woensdag 28 november 2018 15.14 u.
Net als in 17 andere gemeenten en steden werkt Regionaal Landschap Schelde-Durme ook in Lebbeke aan een mooi landschap. Dat doet ze samen met lokale bewoners, landbouwers, verenigingen en besturen. Ook voor jou kan dit regionaal landschap heel wat doen!

Plant een boom, graaf een poel!

Ooit dronk vee uit poelen, hielden meidoornhagen koeien en schapen in de weide en bakenden knotbomen percelen af. Maar alternatieven deden hun intrede en verdrongen deze natuurpareltjes stelselmatig uit ons landschap. Een zonde! Help jij het tij te keren?

Kleine landschapselementen (KLE’s) zoals knotbomen, hoogstammige fruitbomen, hagen en heggen, poelen en sloten zijn typisch voor onze regio. Zonder hen ziet ons landschap er niet alleen eentonig en saai uit, ze zijn ook een groot gemis voor de natuur: dieren vinden er beschutting en voedsel. Als eigenaar of beheerder van een stuk grond kan je helpen de schoonheid van ons landschap in stand te houden door er kleine landschapselementen te voorzien of te herstellen. Bij het landschapsloket van Regionaal Landschap Schelde-Durme kan je hiervoor gratis advies en begeleiding krijgen. Het gemeentebestuur beloont je in bepaalde gevallen met een KLE-subsidie (meer info daarover kan je hier vinden).

Info: www.rlsd.belandschap@rlsd.be of 052/33 89 18.

TIP!
Ontdek de schoonheid van KLE’s via de gratis wandel- en fietsbrochures van Regionaal Landschap Schelde-Durme