Online loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies

Gepubliceerd op vrijdag 1 juli 2022 9 u.
Plannen om je muren, vloer of dak te renoveren? Of zijn je ramen dringend aan vervanging toe? Dan kan je vanaf 1 oktober 2022 hiervoor 'Mijn VerbouwPremie' aanvragen en via de simulator te weten komen op welke premies je recht hebt.

Ontdek alle voorwaarden op www.mijnverbouwpremie.be. Je kan alvast starten met jouw renovatieproject. Facturen mogen bij aanvraag maximaal 2 jaar oud zijn. 

Voor wie? 

Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand. 

Voor wat?

Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair.

Welk bedrag?

Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m² of per installatie. 

Goed om te weten: Mijn VerbouwPremie vervangt vanaf 1 juli 2022 de meeste renovatiepremies van Wonen-Vlaanderen en energiepremies van Fluvius. Je kan de premie tijdelijk niet aanvragen tussen 1 juli en 30 september 2022. Mijn VerbouwPremie kan je aanvragen vanaf 1 oktober.

Financier uw verbouwing met Mijn VerbouwLening

Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie kan je vanaf 1 juli 2022 ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.