Remi Van Der Poten

Maak kennis met…. onze bibdichter Remi Van der Poten!

Remi werd op 22 april 12 jaar. Hij woont samen met zijn ouders en broer Victor in Denderbelle. Daar gaat hij ook naar school.

Hoe kwam je erbij om deel te nemen een poëziewedstrijd?

Ik wilde meer poëzie ontdekken. De beste vriendin van mijn mama, mijn meter, Ines Nijs schrijft ook boeken. Ik heb dat schrijverstalent waarschijnlijk van haar ‘geërfd’.

Wat is je lievelingsboek?

‘De jongen in de gestreepte pyjama’. Ik hou vooral van oorlogsboeken zoals bv ook ‘Oorlog in een koffer’ en het KJV-boek ‘Alles komt goed, altijd’. Boeken waar informatie en verhalen met elkaar gecombineerd zijn lees ik graag. Ook mijn vriend is erin geïnteresseerd en onze droom is om ooit samen naar het concentratiekamp van Auschwitz-Birkenau te gaan.

Wat is je lievelingseten?

Het is moeilijk kiezen, want ik eet heel graag en ik kook graag. Ik lees ook kookboeken! En later wil ik misschien wel naar de koksschool, net zoals mijn vake met wie ik vaak samen kokkerel. 
Maar het allerlekkerste vind ik de gevulde courgettes van mijn mama, met spekjes, feta, champignons en Griekse pasta. Superlekker!

Heb je hobby’s?

Ik ga naar de circusschool en speel ook rugby, ik ben lid van de KSA van Denderbelle en van de KJV-boekenjury en ik hou heel veel van browser games. Nu we slechts 1 hobby mogen uitoefenen, heb ik gekozen voor de rugby.

Welke beroemdheid zou je graag ontmoeten?

Ik ben grote fan van Racing Genk (mijn grootouders wonen in Genk) en mijn held is Junya Ito. Als ik hem ooit kan ontmoeten, dan zou ik waarschijnlijk wenen van ontroering. En zijn handtekening vragen!

Waar word je blij van?

Ik ben blij als de mensen rondom mij blij zijn.

Wat vind je leuk aan jezelf?

Ik vind dat ik een goed evenwicht heb. En ik ben ook heel sociaal.

Wil je nog een boodschap meegeven voor de jeugd over lezen, poëzie…?

Lezen is belangrijk, dus probeer dat zeker vaak te doen. Je leert veel door te lezen: je leert bij over taal, je gaat bepaalde dingen verder uitzoeken….