Santéboetik

Gepubliceerd op maandag 17 juni 2019 9.36 u.
vzw Lebbeke Bruist! en het gemeentebestuur slaan de handen in elkaar en komen op de proppen met een heuse zomerbar.

De zomerbar die tot vorig jaar door de jeugdraad werd georganiseerd, wordt uitgebreid naar een groter project: Santéboetik.
De tuin van Galerie De Fontein wordt omgetoverd tot een zomerse bar en er wordt gezorgd voor een programma waar zowel jong als oud van kan genieten. 

Tussen 21 juni en 15 september wordt de bar 35 dagen geopend en tijdens deze periode zullen er verschillende evenementen plaatsvinden zoals live optredens, comedy, kindernamiddagen, after works,… De toegang is steeds gratis. 
Zoals een echte bar het betaamt zullen er verschillende cocktails op de kaart staan. Ook is voor de gelegenheid een blond bier gebrouwen dat de naam “Destereir” werd gedoopt, volgens een uniek Lebbeeks recept van 4 hobbybrouwers die in wijngilde ’t Vaatje de knepen van het vak leerden.

25 Lebbeekse verenigingen betrokken
De traditionele woensdagen blijven in handen van de Jeugdraad. De andere dagen worden opengesteld aan andere Lebbeekse verenigingen. Zo krijgen in totaal 25 verenigingen uit Lebbeke de kans om hun kas te spijzen door de bar uit te baten. 

Al wat nieuwsgierig? Het volledige programma kan je vinden op de facebookpagina van Santéboetiek.