't Is Smeerweer!

Gepubliceerd op woensdag 15 juni 2022 9.37 u.
Het is officieel smeerweer! Bij smeerweer is het belangrijk dat je jezelf beschermt tegen schadelijke UV-straling. En dat kan je makkelijk doen door deze drie tips te volgen.

En je beschermen tegen de zon, dat doe je op 3 manieren:

  1. Zon weren
  2. Kleren dragen
  3. Smeren! Veel smeren!

Huidkanker is immers een van de snelst toenemende vormen van kanker in Vlaanderen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is blootstelling aan de zon. 1 Belg op 6 wordt geconfronteerd met huidkanker voor de leeftijd van 75 jaar.

De belangrijkste oorzaak van huidkanker is blootstelling aan UV-straling. Blootstelling aan UV-straling gebeurt zowel bij blootstelling aan de zon, als bij blootstelling tijdens het gebruik van zonnebanken. Het is dus uitermate belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om huidkanker te vermijden, en verstandig om te gaan met UV-stralen. 

Een van de meest effectieve preventieve maatregelen die je zelf kan ondernemen is jezelf goed beschermen tegen de zon. En dit het hele jaar door, niet alleen tijdens de vakantie of wanneer het warm is. Ook een vroeg lentezonnetje bevat UV-straling en kan schadelijk zijn voor onze huid. Om aan te duiden wanneer je jezelf het beste beschermt tegen de zon, introduceren we de term ‘smeerweer’.