Vraàn vannoiëgest

Gepubliceerd op maandag 8 maart 2021 14.11 u.
8 maart is het internationale vrouwendag. Hét moment om even stil te staan bij de vrouwen die hun stempel gedrukt hebben op onze gemeente. Wie waren ze? Wat deden ze? Wat dreef hen?

Hun verhalen mogen niet verloren gaan. Daarom gaan we met ons project Vraan vannoiëgest de komende maanden samen met jullie op zoek naar de verhalen over deze sterke vrouwen van Lebbeke.

Herinner je je nog levendig hoe je bomma op zondag vertelde over de achterwoures die haar hielp bevallen? Ging je naar school naar de Coupe en werd je daar geïnspireerd door een lerares? Stam je af van de eerste wijkmeesteres van Lebbeke? Voetbalde jouw overgrootmoeder als eerste mee met de mannen van de caféploeg?

Zet kort het verhaal van de bijzondere vrouwen die jij kent op mail naar cultuurdienst@lebbeke.be. Zowel kleine anekdotes als grotere verhalen zijn welkom. We verwachten je bijdrage voor 11 november 2021 (die àndere vrouwendag 😊). We gaan er nadien graag mee aan de slag.

Vraan vannoiëgest: op zoek naar de verhalen over sterke vrouwen in Lebbeke is een gezamenlijk project van de bib, de cultuurdienst en de dienst Burger en Welzijn waarbij cultuur-historisch erfgoed en gelijke kansen elkaar raken.