documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Fiets- en wandelroutes

10000stappen_110.000 stappen is doktersvisite schrappen!

Ook Lebbeke doet mee !

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de helft van de Vlamingen te weinig beweegt en hierdoor meer risico loopt op aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, darmkanker, diabetes, obesitas,… De Vlaamse Overheid, Universiteit Gent en het Lokaal Gezondheidsoverleg nemen met de campagne ’10.000 Stappen’ het initiatief de bevolking bewust te maken van dit probleem en hen aan te moedigen om meer te gaan bewegen.

Het idee achter ’10.000 stappen’ is het volgende: mensen die niet houden van sport of specifieke bewegingsactiviteiten kunnen toch een actieve levensstijl opbouwen en gezondheidsvoordelen bekomen. Regelmatig sporten is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ook door eenvoudige en regelmatige bewegingsactiviteiten kan men fit en gezond blijven. Een half uur beweging per dag (aan matige intensiteit!), dit mag verspreid worden, over kortere bewegingsperiodes tijdens de dagelijkse routine, heeft reeds een gunstig effect op de gezondheid. Neem wat meer de fiets, ga met de trap in plaats van de lift, werk in de tuin, laat de hond uit ….

Mensen die een concreter beeld wensen van hun hoeveelheid beweging per dag of die een extra stimulans nodig hebben, kunnen hun stappen per dag gaan tellen en hiervoor een stappenteller of pedometer gebruiken. Dit toestelletje wordt ter hoogte van de heup gedragen en telt exact het aantal stappen dat men op een dag zet. Om gezonder en fitter te worden zou men minimum 10.000 stappen per dag moeten zetten. Een stappenteller is dus ideaal voor mensen die meer beweging in hun dagelijks leven willen inbouwen op een correcte en consequente manier en dit ook (stapsgewijs) willen bijsturen.

Met ’10.000 Stappen’ is het de bedoeling dat het eenvoudiger wordt voor mensen om voldoende te bewegen. Het inbrengen van bewegingsperiodes in de dagelijkse gewoontes en het tellen van de stappen staan dus centraal. Op deze manier wil men de Vlaming stap voor stap begeleiden naar een actief en gezond leven.

Voor meer informatie surf naar www.100000stappen.be.

voeten10 tips om dagelijks meer te bewegen:

 • Ga te voet of met de fiets naar het werk, de winkel, de school, buren, familie…
 • Neem steeds de trap in plaats van de lift
 • Wandel tijdens (lunch)pauzes en reclame op tv
 • Parkeer in de verste ruimte op een parking
 • Stap een halte te vroeg/laat af van de bus of tram
 • Wandel naar het bureau van een collega in plaats van te mailen/bellen
 • Wandel rond op plaatsen waar u moet wachten
 • Maak regelmatig een gezinsuitstap per fiets of te voet
 • Werk in de tuin
 • Zet dansbare muziek op terwijl u schoonmaakt

 

Wenst u meer info over de permanent bewegwijzerde 10.000-stappenroutes te Denderbelle en Wieze of wenst u een degelijke stappenteller aan te kopen contacteer :

Gemeentelijke sportdienst
Koning Albert I-straat 124
9280 LebbekeT
T: 052/46 82 91

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

10000Stappen

 

10.000 stappen route te Wieze

Routebeschrijving

De route downloaden via www.routeyou.com

 • Vertrek aan de Allerheiligste Salvatorkerk, in de omgeving van het Neerhof en de Pastorie.
 • We gaan naar het Wiezeplein, bemerk hier het Oud Gemeentehuis, het Brouwershuis en het Kelderken, we nemen de Dorpswegel rechts.
 • Nu de eerste links, we komen in de Schroverstraat met recht voor ons de Oktoberhallen.
 • We gaan rechts richting Voermansrust en aan de grens met Herdersem naar links (hal C).
 • Nu naar links Kapittelstraat (Wiezehof) iets verder zien we aan de linkerzijde de Oktoberhallen en iets verder aan de rechterzijde de kapel O-L-Vrouw van zeven Weeën.
 • Steeds door blijven gaan, we bemerken recht voor ons de mooie gerestaureerde molenkapel. We gaan rechtdoor de Aalstersestraat in. Aan stijlmeubelen De Wolf naar rechts (Hannaerden).
 • Aan de 1ste viersprong naar links, we stappen achter Barry Callebaut.
 • Achteraan de wegel naar links. Daarna naar rechts Hof-ter-Geertstraat, om zo uit te komen in de Wolvenstraat.
 • Nu naar links tot aan het kruispunt met Aalstersestraat en Olmendreef naar links zodat we voorbij de voorzijde van Barry Callebaut kunnen wandelen.
 • Voorbij de chocoladefabriek en aan de 1ste rechts (Schoolstraat) inwandelen. Aan het einde hebben we aan de rechterzijde ons Ontmoetingscentrum en het standbeeld De Zot van Wies.
 • We nemen de 1ste links (Bovenhoek) en aan het kruispunt naar rechts (Groeneweg) tot in de Nieuwstraat. Hier zien we recht voor ons het kasteeldomein, we wandelen links. Aan de vroegere parking van brouwerij Van Roy zien we niet alleen de beschermde Dikken Eik, maar ook de Kerk en de pastorie. We draaien naar rechts en bereiken het einde van onze wandeling.

De route is bewegwijzerd:stappen

Sluitingsdagen sporthal en zwembad 2019

24/12/2018-02/01/2019 Kerst/nieuwjaar
Zo 21/04 Pasen
Ma 22/04 Paasmaandag
Woe 01/05 Feest v/d Arbeid
Do 30/05 O.L.H.Hemelvaart
Zo 09/06 Pinksteren
Ma  10/06 Pinkstermaandag
Vrij  28/06 Evacuatieoefning
8/07-31/07 Onderhoud sporthal & zwembad
Do 15/08 O.L.V.Hemelvaart
Di 10/09 Jaarmarkt
Vrij 01/11  Allerheiligen
Ma 11/11 Wapenstilstand
24/12/2019 -
02/01/2020
Kerst/nieuwjaar