Wijziging programmatie Lebbeke Wintert.

Gepubliceerd op woensdag 24 november 2021 15.33 u.
Gisteren bereikte ons een bericht van Carina Van Cauter, gouverneur van Oost-Vlaanderen. Zij verbiedt tot en met 26 december alle fuiven, feesten en evenementen waarop elektronische muziek gespeeld wordt en gedanst wordt, en die georganiseerd worden door niet-professionelen.
 
Gelet op die verstrengde maatregelen, nemen wij als lokaal bestuur ook onze verantwoordelijkheid en schorten we volgende zaken op:
 
👉 de optredens van Lebbeke Wintert die zouden plaatsvinden van 10 december tot 9 januari. De ijspiste zelf komt er echter wel! Er zal kunnen geschaatst worden en de aanverwante horecagelegenheid zal op gepaste wijze aangekleed worden.
 
Je zal er ook, volgens de horecaregels, zittend iets kunnen drinken. Het Covid Safe Ticket blijft van kracht en je draagt verplicht een mondmasker dat sporadisch mag afgenomen worden tijdens het eten en/of drinken.
 
👉 de nieuwjaarsreceptie op de Grote Plaats op 2 januari 2022. Dit valt binnen de huidige maatregelen niet veilig te organiseren gezien de grootte van het evenement.
 
Alle betrokkenen werden reeds persoonlijk gecontacteerd. We hopen van harte jullie volgend jaar wél te mogen verwelkomen voor een gezellig en veilig winterdorp.
 
💡 Volg de huidige veiligheidsmaatregelen nauw op, beperk je contacten en haal die derde prik!
 
💡 De kerstmarkt op 5 december in de kerk van de Minnestraat gaat, met alle nodige veiligheidsmaatregelen, gewoon door.
Ook hier geldt het CST- bewijs en kan er al zittend met de geldende horecamaatregelen iets worden gegeten of gedronken.