documents24 Documenten               couple24 Vacatures

Lab5 - Webdevelopment Switzerland

Speelbos

Eind 2003 kocht de gemeente binnen het project Groene Ruimte enkele percelen grenzend aan het Kleibos. In samenwerking met de milieu-, landbouw- en jeugdraad werden in 2004 twee plantdagen georganiseerd. Jong en oud gingen samen aan de slag om de verschillende bomen en struiken aan te brengen. Na de uitdunning in 2012 is het bos nu goed toegankelijk en kunnen de bomen verder groeien.

In het bos zijn de verschillende natuurlijke speelelementen voorzien.
Vanaf nu kunnen kinderen en jongeren hier naar hartenlust ravotten.

Het bos bevat niet alleen speelwaarde maar je kan er ook milieu-educatieve projecten vinden. Op de milieudienst kan je een koffer afhalen met educatieve fiches over het leven in de poel. Daarnaast is de aangebrachte takkenwal een ecologische manier om houtafval te verwerken. Het oogt mooi en biedt een woon- en broedplaats aan tal van dieren zoals vogels, egels,..

PDFPlan speelbos

 Op 2 december 2012 werd het speelbos geopend in samenwerking met de jeugddienst:Geboortebos

Elk jaar organiseert Lebbeke de aanplanting van een geboortebos. Tijdens deze aanplanting krijgen de ouders van de kindjes die in het voorgaande jaar geboren zijn, de kans om een geboorteboom aan te planten. De gemeente heeft ondertussen al 4 geboortebossen: in Wieze, Denderbelle, in het centrum en in Heizijde. 

 

LEBgeboortebos_001_

LEBgeboortebos_016

LEBgeboortebos_027

 (foto's - geboortebos 2012: Pierre Van Rossem)