Word Vlaams Kampioen Tegelwippen!

Gepubliceerd op maandag 20 maart 2023 15.14 u.
Word jij de eerste Vlaamse Kampioen Tegelwippen? Vanaf 21 maart kan je deelnemen aan de actie en moet je zoveel mogelijk tegels vervangen door groen. Succes!

Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen door. Steden en gemeenten breken zoveel mogelijk tegels uit en vervangen die door groen. Meer bloemen, bomen en geveltuinen maken Vlaanderen meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en ook veel mooier! Iedereen kan meedoen door tegels uit te breken in zijn voor- achter- of geveltuin. Vanaf 21 maart geef je die in via de tegelteller op de website vk-tegelwippen.be.

Tegeltaxi

Binnenkort kan je in Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele een bijzonder voertuig spotten: de tegeltaxi. Het is een initiatief van 4 gemeenten in samenwerking met de dienstverlenende vereniging DDS om uitgebroken tegels gratis aan huis te komen ophalen. Het is bedoeling om in plaats van de tegels natuurlijk groen aan te planten of met behulp van je gemeente een geveltuintje aan te leggen.

De tegeltaxi toert binnenkort rond, maar je kan nu al een reservatie maken op
www.dds-streekregisseurs.be/tegeltaxi