Frank Deboosere

Dit is een UiTPAS evenement.

Vanwege een heelkundige ingreep kan de lezing van Frank Deboosere niet doorgaan op 14 december. De nieuwe datum is donderdag 7 november 2024. Aangekochte tickets blijven geldig. Wie de nieuwe datum niet past, kan contact opnemen via 052 46 82 79, info@ccdebiekorf.be of onze balie.Het opwarmende klimaat is 'hot news'. Het gaat immers niet zo goed met onze aarde. We zijn in snel tempo al onze voorraden aan het opsouperen. Zonder iets over te laten voor de mensen die na ons moeten komen.


En dus wordt de aarde ziek en krijgt ze koorts. Het klimaat verandert. We zien het, we voelen het. De Noordpool smelt snel weg. Droogte en overstromingen, extremer weer, meer allergieën, … we zijn niet goed bezig.


Maar gelukkig staat er een nieuwe generatie klaar met frisse ideeën. Jonge mensen die voelen dat het anders moet. Enthousiaste mama's en papa's die de fiets herontdekken, ijverige wetenschappers en technici die onverwachte oplossingen bedenken, leerkrachten en leerlingen die tonen dat het veel duurzamer kan.


Er wordt heel veel verwacht van onze politici en van de industrie. Maar zij alleen kunnen de klimaatwijzigingen niet ongedaan maken. Het is aan ons, burgers, om het goede voorbeeld te geven. Fietsvakanties, wasdraad, alternatieve energie, consuminderen, rustig aan, en soms een truitje meer.


Het wordt een boeiende lezing, met verrassende info, klare taal, een vleugje humor, een natje, een droogje en veel praktische weetjes.


Wie kent Frank Deboosere niet? 36 jaar lang was hij één van de gezichten van het weerbericht op Eén. Dit jaar ging hij met pensioen, maar hij maakt met plezier nog tijd om te komen vertellen over het klimaat!

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 12,00
Vriendenpas - 9,00 euro, Groep - 9,00 euro, Uit-Pas Kansentarief - 1,5 euro, - 26 jaar - 9,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

CC De Biekorf

Filter op categorie