Gemeentelijke academie voor muziek woord dans en beeld

Voor alle info kan je terecht op academielebbeke.be

Muziek

Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn (F. Nietzsche)

Wil je graag een instrument leren spelen of wil je met overtuiging leren zingen? Heb je melodietjes in je hoofd die je wil opschrijven? Ben je nieuwsgierig naar de
geschiedenis van de muziek en de andere kunsten of wil je experimenteren met nieuwe klanken en technieken? Heb je zin om in groep muziek te spelen of in een
koor te zingen? Wil je op de planken staan in een muscial? Dat kan in onze academie.

Er zijn cursussen voor kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassenen.
Je kan je inschrijven voor instrument, zang of muziek schrijven in de richting klassiek, oude muziek, pop&jazz, musical of folk. In de richting muzieklab word je ondergedompeld in de hedendaagse en elektronische muziek.

Woord

Zin om toneel te spelen? Iets aan je uitspraak te doen? Om vlotter voor een groep te leren spreken? Om te werken aan je lichaamstaal? Om te grasduinen in poëzie of mooie teksten? Om verhalen te leren vertellen? Om volledige toneelstukken te maken? Of wil je je gewoon amuseren met woorden en klanken? Dan is de afdeling woord in onze academie wel iets voor jou!

Er zijn cursussen voor kinderen (vanaf 6 jaar), jongeren en volwassenen. Volwassenen starten in de derde graad of in de kortlopende studierichting ‘schrijven’.

Dans

Hou je van dansen? Sta je graag op een podium? Wil je ook de techniek van de dans onder de knie krijgen? In de afdeling dans staan ervaren leerkrachten voor jou klaar!

Vanaf 5 jaar ben je welkom in de lessen kinderdans, waar de nadruk ligt op dansplezier, ritme en ruimtegevoel. Vanaf 8 jaar starten we met klassiek ballet, jazzdans en hedendaagse dans.

Ook volwassenen zijn van harte welkom. Hun traject start in de derde graad.

Beeld

Hou je van tekenen, schilderen, collages maken of boetseren? Wil je je creatief uitleven en meer leren over verschillende beeldende technieken en materialen? Dan is de optie Beeld je op het lijf geschreven. Je kan er je verbeelding de vrije loop laten en de mogelijkheden van lijnen, kleuren en vormen al doende onderzoeken. We laten ons inspireren door uiteenlopende thema’s (natuur, actualiteit, cultuur… ) en gaan daarmee creatief aan de slag. Gedurende het schooljaar maak je kennis met allerlei materialen zoals houtskool, bister, aquarel … Naast tekenen en schilderen, experimenteer je ook met ruimtelijke (3D) kunstvormen en maak je sculpturen met recyclagemateriaal, maquettes of animatiefilms.

Voor volwassenen is er een aparte cursus. Deze cursus richt zich op tekenen en schilderen. 

Contact & openingsuren

Adres
Stationsstraat 179280Lebbeke
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
052/46 82 71
E-mail
muziekacademie@lebbeke.be
Website
academielebbeke.be
Volg ons op

Openingsuren

Vandaag

gesloten (Pinksteren)

Morgen

gesloten (Pinkstermaandag)
Alle openingsuren