Evenementenloket

U organiseert graag? Dat treft. De gemeente begeleidt u graag, want voor tal van evenementen moet je eerst toestemming vragen aan de burgemeester en/of het college van burgemeester en schepenen.

Een eerste belangrijk onderscheid is dat tussen een privaat of publiek evenement.

Privaat of publiek evenement?

Privaat evenement

Wat?

Private evenementen zoals tuin-, huwelijks-, verjaardagsfeesten en opendeur- en klantendagen zijn evenementen waarbij je kiest wie je wel of niet uitnodigt. Bij de start heb je een namenlijst van de aanwezigen. Deze evenementen worden niet behandeld door het evenementenloket.Je blijft wel onderworpen aan het algemeen politiereglement. Bij klachten, ook inzake geluidsoverlast, kan de politie dus ingrijpen.
Je hoeft hier dus niets voor te ondernemen. 

Publiek evenement

Wat?

Een publiek toegankelijke activiteit of gebeurtenis is een evenement dat plaatsvindt in een gebouw, tent of in openlucht, op publiek of privaat terrein waarop iedereen welkom is. Het gaat dus om fuiven, kermissen, markten, carnavals, (door)tochten, circussen, sportwedstrijden, garageverkopen, rommelmarkten...

Procedure?

De organisator van een publiek evenement doet een aangifte bij het evenementenloket:
  • Voor evenementen met meer dan 500 aanwezigen ten laatste drie maanden voor het evenement.
  • Voor evenementen met minder dan 500 aanwezigen ten laatste twee maanden voor het evenement.

De behandeling van de aanvraag vraagt tijd: het dossier wordt besproken in de evenementencel en nadien voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Respecteer daarom de indieningstermijn.

Let op: het indienen van een aanvraagformulier is niet gelijk aan de toelating voor de organisatie van je evenement. De aanvraag wordt eerst nauwkeurig door de gemeentelijke diensten, brandweer en politie onderzocht. Vervolgens wordt hun advies voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Het college neemt de uiteindelijke beslissing over het dossier. Zodra deze beslissing er is, word je hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. 

Bekijk onder welke noemer je evenement valt en neem de info op onze website alvast even door. Als je twijfelt, je organiseert bv. een buurtfeest met rommelmarkt, neem dan contact op met het evenementenloket. Zij helpen je graag verder.

 

Contact & openingsuren

Gebouw
CC De Biekorf
Adres
Stationsstraat 239280Lebbeke
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
052/46 82 79
E-mail
evenementenloket@lebbeke.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Dinsdag en donderdag kan je wel langskomen op afspraak.

Alle openingsuren