Korte keten

Wat?

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument.

De producent kan zijn prijs, productiemethode en aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie.

Waarom?

Wie?

Hieronder vind je een overzicht van de korteketenbedrijven in Lebbeke.

Via www.eigenbodem.be/nl/lebbeke kan je rechtstreeks van lokale producenten verse producten online aankopen of via gekoelde lockers in de buurt. Wekelijks worden van een 20 tal producenten uit de regio de producten aan huis geleverd of kan je ze zelf ophalen.

Brochure

Van bij de boer tot op je bord. Meer en meer mensen beseffen dat rechtstreeks je inkopen doen bij boeren uit je eigen streek, een duurzame keuze is. In opdracht van stad Dendermonde en de gemeenten Lebbeke en Buggenhout, zorgde Regionaal Landschap Schelde-Durme voor (H)eerlijk Lokaal, een gloednieuwe brochure met bijhorende website, die de inwoners van deze regio wegwijs maakt in het aanbod van eigen streek. Maar liefst 45 lokale ondernemers stellen er hun producten uitgebreid in voor. De brochure is gratis verkrijgbaar en vind je onderaan de pagina.