Stijn Van de Voorde (+16)

Dit is een UiTPAS evenement.

Een theaterspecial over een halve eeuw videoclips


In 2025 vieren we de 50ste verjaardag van 'Bohemian Rhapsody', volgens velen de eerste échte moderne videoclip. Een mijlpaal, al doken er in de voorgaande decennia ook reeds enkele opvallende creaties op.


Stijn Van de Voorde maakt een nieuwe voorstelling over dit fascinerend onderdeel uit de muziekwereld: de videoclip. Stijn weet iets over tijdloze muziek, maar wat maakt een videoclip tijdloos? En waarom zijn clips die de tand des tijds niet overleefden minstens zo boeiend?


Van het belang van MTV op de muziekindustrie en de vaakst voorkomende clichés in clips uit de jaren 80 tot het geheime ingrediënt in ongeveer elke Taylor Swift-videoclip. Er valt iets te vertellen over 'music videos'.


Stijn praat met figuren als Brian Johnson (AC/DC), Paul Stanley (KISS) en Andy McCluskey (OMD) over de pioniersjaren van de videoclip, maar ook de huidige generatie komt ruimschoots aan bod. En natuurlijk regisseert hij ook zijn eigen videoclip op de vaakst voorkomende videoclip-locatie ter wereld.


Verwacht je aan een zeer visuele voorstelling, met veel boeiende klank en (soms bizar) beeld. Exclusieve interviews met wereldsterren, gewaagd empirisch onderzoek én een dolfijn in een zetel.


Meer weten over Stijn?


Facebook: Stijn Van De Voorde


Instagram: @stijnvandevoorde

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 24,00
-26 jaar - 20,00 euro, Vriendenpas 2024-2025 - 20,00 euro, Uit-Pas Kansentarief - 1,5 euro, GroepsUiTPAS - 1,5 euro, Rolstoel - 24,00 euro, Rolstoel met begeleider - 12,00 euro, Kansentarief met UiTPAS Dender - 1,5 euro

Waar

Inschrijven

Organisatie

CC De Biekorf

Filter op categorie