Bereikbaarheid

Bereikbaarheid vaccinatiecentrum

Adres

Voor vaccinatie kan je terecht in het vaccinatiecentrum Dender Boonwijk, Serbosstraat 8, 9200 Dendermonde. Ook kinderen (5-11 jaar) kunnen in dit vaccinatiecentrum terecht voor vaccinatie. Er is geen afzonderlijk kindervaccinatiepunt meer open. 

Te voet of met de fiets

Woon je in de buurt? Kom te voet of met de fiets. Er zijn fietsenparkings aan de ingang van het vaccinatiecentrum.

Gratis met de (bel)bus

Gratis ticket

Alle inwoners van Dendermonde kunnen met De Lijn (ook de belbus) gratis heen en terug naar hun vaccinatieafspraak reizen. Dat doe je door een sms te sturen naar het nummer 4884 met deze tekst: VACLEB.

  • Het antwoordbericht geldt als vervoersbewijs voor de heen- en terugreis op de dag van je vaccinatieafspraak. Bij controle op de bus moet je je vaccinatieafspraak kunnen voorleggen.
  • Per verzonden sms wordt er een kost van 0,15 euro aangerekend door je telecomoperator.
  • Per gsm-nummer kun je maximaal 4 tickets aanvragen. Een ticket is geldig voor zowel de heen- als terugreis.

Met de belbus

Met de bus

Halte Dendermonde Station (900 meter te voet via Burgemeester Portmanslaan en Boonwijkstraat)

Met de auto

Aanrijroute

Kies in je gps voor 'Serbosstraat 8, 9200 Dendermonde' als adres. Volg ter plaatse de pijlen. 

  • Vanuit Schoonaarde, Mespelare, Oudegem, Appels, Dendermonde-centrum, Grembergen en Baasrode: Via Leopoldlaan, Geldroplaan, Burgemeester Portmanslaan, Paardentrapstraat, Boonwijkstraat, Diepestraat, Serbosstraat.
  • Vanuit Sint-Gillis: via Sint-Gillislaan, Geldroplaan, Burgemeester Portmanslaan, Paardentrapstraat, Boonwijkstraat, Diepestraat, Serbosstraat.

Parkeren

Je kan parkeren op:

  • het plein voor het vaccinatiecentrum (40 plaatsen waarvan 6 voor personen met een beperking).
  • in de omliggende straten.

Personen met een beperking

Personen met een beperking kunnen parkeren op voorbehouden plaatsen op het plein voor de ingang van het vaccinatiecentrum, dichtbij de ingang. 

Voor personen met een beperking of die moeilijk kunnen stappen, zijn er rolstoelen voorzien. Geef een seintje aan de steward en deze brengt de rolstoel tot bij jou of tot aan je auto. Beschik je zelf over een rolstoel? Breng deze dan gerust mee. 

Een begeleider kan niet enkel instaan voor vervoer, maar kan ook samen met jou het traject doorlopen. Je hebt daarvoor geen speciaal attest nodig.

Hulp nodig bij vervoer naar het vaccinatiecentrum?

  1. Probeer eerst een oplossing te zoeken in je eigen omgeving, bv. iemand uit je gezinsbubbel, je mantelzorger, je buur … Een begeleider kan niet enkel instaan voor vervoer, maar kan ook samen met jou het traject doorlopen, als dat nodig is bv. bij fysieke of psychische problemen. Je hebt daarvoor geen speciaal attest nodig.
  2. Ben je al klant bij de mobiliteitscentrale van de mutualiteit? Neem met de centrale contact op om vervoer te regelen.
  3. Bel naar het callcenter op 0800-99 502 (ma-vr, 9-13 u.). Samen zoeken we naar een oplossing op maat.