Bespreking warmtebeeld van uw eigen voorgevel en gratis infomarkt

Beste buurtbewoner,

We informeerden u eerder al over het gratis aanbod van de Provincie Oost-Vlaanderen in verband met een thermografische scan of warmtebeeld van de voorgevel van uw woning. Op 24 januari 2023 hebben deskundigen van de firma ISOPROC warmtefoto’s gemaakt van de voorgevels van de woningen in uw straat. Deze thermoscans zijn vlot verlopen en allemaal geslaagd. U krijgt nu de kans om het warmtebeeld van uw eigen woning te bespreken met onze deskundige tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Zo ontdekt u of uw woning – althans de voorzijde – goed geïsoleerd is en waar nog eventuele warmtelekken en mogelijkheden voor verbetering zijn. Zijn er concrete renovatie-ingrepen of aanpassingen die u een belangrijke energiebesparing kunnen opleveren? Is er een interessant aanbod waar u gebruik van kan maken voor verdere aanpak van uw eventuele renovatieplannen? U komt het te weten tijdens dit adviesgesprek op maat van uw woning.

U kan nog inschrijven voor het bekijken van het warmtebeeld van uw eigen voorgevel tijdens een persoonlijk adviesgesprek tot zolang er beschikbare momenten zijn. Bezorg daarvoor onderstaande gegevens per mail naar dubo@oost-vlaanderen.be met onderwerp ‘WARMTEBEELD’ of bel Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen op het nummer 09 267 72 68.

  • o Naam
  • o Straat + nr
  • o Gemeente
  • o Telefoonnummer
  • o Mailadres

Wij contacteren u dan om een afspraak voor uw persoonlijk adviesgesprek vast te leggen. Dit gesprek zal plaatsvinden in het jeugdontmoetingscentrum, Leo Duboisstraat 44 te Lebbeke op dinsdag 7 maart of donderdag 9 maart.

Op dinsdag 7 maart organiseert Lebbeke ook een gratis infomarkt rond bouwen, verbouwen, beter renoveren, energiebesparing, …. Van 17.30u tot 21u kan je in het jeugdontmoetingscentrum met al je vragen terecht aan verschillende informatiestanden. Je kan inschrijven voor het gratis renovatieadvies aan huis, komt te weten welke financiële ondersteuning je kan krijgen, ….

Wie zal er aanwezig zijn?

Het Steunpunt Duurzaam Bouwen en Wonen van de provincie Oost-Vlaanderen: zij geven jou een idee van wat een duurzame renovatie precies is en je kan meteen ook inschrijven voor het gratis en vrijblijvend renovatie-advies aan huis.

Energiehuis BEA: heb je een eerder technische vraag over het meest geschikte verwarmingssysteem, type isolatie, … dan kan je terecht bij een BENOvatiecoach van Energiehuis BEA. Bovendien zijn zij ook de specialisten wat betreft het aanvragen van premies en kunnen zij jou meer informatie geven over de Mijn VerbouwLening.

DDS Streekregisseurs: eigenaar-verhuurders kunnen bij hen terecht met volgende vragen: Is mijn woning verhuurklaar? Welke inspanningen zijn er nog nodig? Welke inspanningen levert het bestuur op het vlak van klimaat?

Asbestloket Verko: bij het asbestloket kan je terecht voor info over veilig asbest verwijderen, beschermende kledij, afvalzakken voor asbest en ophaling van asbestafval aan huis. Ook kan je er info krijgen over het aanvragen en plaatsen van een asbestcontainer (bv. bij renovatie van je dak).

Woon en energieloket: zij helpen jou graag verder met diverse vragen rond wonen en energie.

Heeft u vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. U kan terecht bij het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen of bij de gemeente/stad.