Brouwerij 't Kroontje

Voorstelling

Wat is gestart als een gezamenlijke hobby van Dimitri Verbraekel en Marc Verberckmoes, 2 collega's-vrienden, werd in 2011 bvba Brouwerij 't Kroontje en groeide uit tot een stilaan vaste waarde in het brouwersmilieu en zeker ook in onze gemeente. Na het plotse overlijden van Marc in 2018, ging Dimitri alleen verder met het ontwikkelen en produceren van de Rebellebieren, geheel volgens de stijl waarin de brouwerij oorspronkelijk werd opgestart.

Wij staan voor het artisanaal produceren van bieren van hoge gisting, volledig met natuurlijke producten. Geen toevoegingen van chemische middelen voor ons, enkel puur natuur! Een goed voorbeeld hiervan is ons frambozenbier: geen toegevoegde suikers of smaakversterkers, maar échte verse frambozen werden gebruikt om dit bier te maken. Ook bij het vervaardigen van onze nevenproducten (kaas, pastei en pralines) door anderen, hebben wij er een zwak voor om dit te laten doen door artisanale familiebedrijven die eerder kwaliteit dan kwantiteit leveren.

Wij brouwen niet enkel onze eigen bieren, maar brouwen ook voor verenigingen, hobbybrouwers en anderen die graag met een biertje van al dan niet eigen recept naar buiten willen komen, maar vaak niet het materiaal of de know-how hebben om dit te doen. 'Klant is koning' dragen wij hierbij hoog in ons vaandel. Een absoluut pluspunt is dat dit in onze brouwerij nog kan op kleine schaal, waar men bij grotere brouwerijen direct verplicht een grote hoeveelheid moet afnemen.

Het brouwen is voor Dimitri in de eerste plaats nog steeds een hobby, waarbij hij zijn enthousiasme graag deelt met anderen. Wij houden opendeurdagen waar Dimitri graag zijn passie toont aan anderen. Naar jaarlijkse gewoonte organiseren we in oktober een heus openbrouwweekend, waarbij bezoekers zelfs kunnen assisteren bij het brouwen! Op afspraak is het ook mogelijk om in kleinere groep de brouwerij te bezoeken.

Sinds 2017 hebben wij een ruimte om onze bezoekers in een rustige en gezellige sfeer onze producten te laten degusteren. Elke tweede en vierde zondag van de maand is onze degustatieruimte vrij te bezoeken van 11u tot 18u.

Telefonisch of via mail kan natuurlijk ook een afspraak gemaakt worden om onze producten op een ander moment te kopen.

Producten

Bieren:

Bels Vosken (5.5% alc.)

Rebelle tripel (8.5% alc.)

Rebelle blond (6.5% alc.)

Rebelle bruin (6.5% alc.)

Rebelle winter (10.5% alc.)

Rebelle framboos (7.5% alc.)

Rebelle Limited (8.5%, een tripel dit elk jaar met een andere hopsoort gemaakt wordt en slechts verkrijgbaar is zolang de voorraad strekt)

Alles is te verkrijgen in kleine of grote flessen of in geschenkverpakkingen.

Nevenproducten:

Rebelle bierlikeur (door ons vervaardigd, bevat ons winterbier)

Rebelle bierkaas (vervaardigd door Zuivelhoeve Keymeulen in Hofstade-Aalst, bevat ons tripelbier)

Rebelle bierpastei (vervaardigd door Handsaeme Foie Gras in Handzame, bevat ons winterbier)

Rebelle bierpralines (vervaardigd door chocolatier Duchesse in Iddergem, bevat ons frambozenbier, winterbier en tripelbier)

Openingsuren

Elke tweede en vierde zondag van de maand van 11u tot 18u;

Op andere momenten na afspraak via telefoon of mail.