Meiboomplanting

Naar eeuwenoude traditie zal op vrijdagavond 30 april de meiboom worden rechtgezet op het dorpsplein in Wieze. Naar aanleiding hiervan staan er een aantal nieuwigheden gepland. 

Meibomentraditie

Jaarlijks prijkt in mei een grote en kleurrijk versierde meiboom op het dorpsplein in Wieze. De huidige Meiboommaatschappij “Samen Sterk” helpt om deze oude traditie in ere te houden. Sinds 1994 planten de leden elk jaar op de avond van 30 april de meiboom. Met behulp van het brandweerkorps wordt deze rechtgezet en staat die een volledige maand te pronken op het Wiezeplein. Dit gebruik is een oud ritueel van Germaanse of zelfs Keltische oorsprong dat nog altijd voorkomt in sommige delen van Europa.

Fietsroute

Dit jaar is er ook een fietstocht langs Wieze en omstreken uitgestippeld. Langs deze route vindt u verschillende infoborden met leuke weetjes over de meiboomtraditie. De route is ook toegankelijk met de auto voor wie minder mobiel is.

Ter ere van deze mooie traditie bracht de gemeentelijke bibliotheek een brochure uit. Je kan deze brochure hieronder downloaden. De brochure ook te verkrijgen is bij handelaars in Wieze en er zitten er ook enkele in het boekenkastje aan Andries, de Zot van Wies.