Ontleen coole kinderfietsen bij Fietsbieb Lebbeke

Gepubliceerd op woensdag 14 oktober 2020 14.30 u.
Gemeente Lebbeke en beweging.net starten met een nieuw project in Lebbeke: de Fietsbieb!

In een fietsbieb ontleen je tweedehands kinderfietsen voor 20 euro per jaar. Met dit project willen de gemeente en beweging.net kinderen tot 12 jaar stimuleren om te fietsen op een betaalbare en duurzame manier. Net als in een aantal andere gemeenten in de regio is de Fietsbieb in Lebbeke een mobiele Fietsbieb.

Waarom een fietsbieb?

Alle jonge ouders maken het mee: na een paar jaar is hun zoon of dochter zijn of haar fiets ontgroeid en moet er een nieuwe fiets gekocht worden. De oude fiets, die vaak nog in perfecte staat is, blijft dan meestal verweesd achter in een garage of op zolder. De Fietsbieb wil daar iets aan doen. Het is een deelsysteem waarbij leden een tweedehands fietsje op maat kunnen ontlenen en weer kunnen terugbrengen wanneer het te klein wordt. Wie een fietsje schenkt is zelfs een jaar lang gratis lid.

De Fietsbieb zal elke eerste zaterdag van de maand van 10u tot 12u opgesteld staan op de Grote Plaats. Op zaterdag 7 november vindt het eerste uitleenmoment plaats.

Vrijwilligers gezocht

Zin om een handje te helpen? Dat kan! De uitleenmomenten worden in goede banen geleid door vrijwilligers. Zie je het zitten om mensen te ontvangen en fietsen te ontlenen? Dan ben jij de geknipte fietsbiebvrijwilliger! Je kiest zelf welke uitleenmomenten je voor je rekening neemt en je staat er nooit alleen voor. Je hoeft ook geen herstellingen aan fietsen te doen, daarvoor werkt beweging.net samen met een sociale partner. Tijdens een infosessie op dinsdag 27 oktober wordt alles duidelijk uitgelegd en is er ruimschoots tijd voor vragen. Zo ben je perfect voorbereid wanneer je eerste fietsbieber langskomt. Die gelukzalige glimlach van een schavuit die met een coole fiets naar huis gaat, krijg je er gratis bovenop!

De infosessie vindt plaats in op 27 oktober, vanaf 20 uur, in de vergaderzaal van 't JOC (Leo Duboisstraat 40). Graag inschrijven via helgah.willems@gmail.com.

Meer info over de Fietsbieb en het volledig aanbod van fietsen vind je via www.fietsbieb.be.