Sintemetten zoektocht

Familiezoektocht en erfgoedwandeling door de Sint-Martinusparochie Denderbelle

1 april tot en met 30 oktober 2022

Het Sintemettencomité en het lokaal bestuur Lebbeke heten iedereen van harte welkom op deze gratis familiezoektocht en erfgoedwandeling door de Sint-Martinusparochie Denderbelle.

Door deze zoektocht willen zij vooral bijdragen tot een betere bekendmaking van de Martinusroute, de Europese Wandelroute GR128 van Utrecht naar Tours, die door Denderbelle loopt.

Deelnemers wandelen door het Denderbels parcours dat aansluit op deze route en waar nog heel wat erfgoed refereert naar “Sintemetten”, de patroonheilige van Denderbelle, weldoener van mensen in nood en grote kindervriend.

De folder voor de zoektocht kan je downloaden via de gemeentelijke website www.lebbeke.be of kan je ophalen bij de volgende Belse handelaars en gemeentediensten:

  • Apobelle, Kapellenstraat 57
  • Afspanning ’t Vat, Kapellenstraat 48
  • Bakkerij Pa ’n ik, Klein Gent 39
  • IJsbel, Klein Gent 13
  • Café Tongenslijper, Dorp 29
  • Bistro Dorp 8, Dorp 8
  • CC De Biekorf, Stationsstraat 23
  • Bibliotheek Lebbeke en uitleenposten in Denderbelle en Wieze

Het antwoordblad deponeer je na de zoektocht in de brievenbus van vzw Parochiale Werken, Kostershuis, Dorp 15 te Denderbelle of stuur je digitaal door.

Meer info

Naar aanleiding van de Martinusroute plant het Sintemettencomité dit jaar nog een aantal activiteiten. Zo zullen zij op verschillende tijdstippen en in samenwerking met VBS Bellewij, Circus Sarakasi en de jongens en meisjes van KSA Denderbelle een speelgoedinzameling organiseren. Al dit speelgoed wordt te koop aangeboden tijdens de avondmarkt van Kapellenstraatkermis op maandag 22 augustus. De opbrengst gaat naar kansarme gezinnen in Denderbelle.

Op 5 november staat er nog een slotevenement gepland met toespraken, voorstelling van de herwerkte brochure “Sint-Martinus in Denderbelle”, prijsuitreiking van de zoektocht, een geleid bezoek aan de Sint-Martinuskerk en het gerenoveerde Sintemettens Huyseke, een wandelparcours langs het Belse deel van de GR-route, animatie en optredens.

Meer informatie kan je steeds vinden op www.denderbelle.be