Smaakvolle bieren

Wieze Tripel

Wieze is vanouds gekend als bierdorp door de brouwerij van Roy en de Wieze Oktoberfeesten. Wieze Royal Beer NV ontwikkelde de Wieze Tripel als eerbetoon aan de brouwerstraditie van Wieze. Hun nieuwste brouwsel is de Wieze Royal Blond. Om het smaakgeheel af te ronden, brachten ze ook een biersnack - Wieze Cheese - op de markt. Het is een ware smaakbom, die perfect past bij een degustatiebier als Wieze Tripel.

Rebelle - Bels Voske 

Ook in Denderbelle kan je lokaal bier proeven. In brouwerij 't Kroontje worden verschillende soorten Rebelle gebrouwen, net als Bels Voske. De brouwerij is elke tweede en vierde zondag van de maand voor het publiek geopend vanaf 11u. Je kan voor jezelf, je vereniging of voor je evenement een biertje volgens eigen recept laten brouwen.

Egidius

Er zijn ook heel wat hobbybrouwers en bierclubs actief in onze gemeente. Proef bijvoorbeeld in een van de Denderbelse cafés het Egidiusbier van Wim Caudron die deze goudgele tripel de naam gaf van zijn stamvader. Het recept voor dit bier werd ontwikkeld in de Denderbelse brouwerij Erneffen van Raoul Schoenaers die op korte tijd van een hobbybrouwerij uitgroeide tot een officieel brouwhuis. Eigen biercreaties of gepersonaliseerde bierrecepten kan je hier op bestelling laten brouwen. De Denderbelse bierclub BelleAmis maakt voor zijn brouwsels ook gebruik van brouwerij Erneffen.

Kermisbieren

Jo Abbeloos en Bob Willems van bierclub de Belleketels creëren al vele jaren het kermisbier voor de Denderbelse kermisvereniging De Lustige Geburen in hun eigen hobbybrouwerij.