Vlaams verenigingsloket

Gepubliceerd op zaterdag 10 februari 2024 10 u.
Vorige week lanceerde Vlaanderen het Verenigingsloket. Dit innovatieve digitale platform is ontworpen om de dienstverlening aan verenigingen te verbeteren en te vereenvoudigen. Door de administratieve last te verminderen, kan jij je als vereniging meer richten op essentiële activiteiten.

Toekomstige voordelen

Met de uitbouw van het Verenigingsloket zal ook de toegang tot de dienstverlening van ons lokaal bestuur, de Vlaamse administratie of andere ondersteuners vereenvoudigen. Denk maar aan de zoektocht naar subsidies, het ontlenen van materialen of de huur van zalen die nog eenvoudiger opgevolgd kan worden. Daarnaast plannen we een centraal overzicht van alle verenigingen uit Lebbeke om deze aan het Verenigingsloket te koppelen. Zo wordt jouw vereniging nog sneller gevonden door onze inwoners. 

Belangrijke info en advies

Naast het beheren van administratieve taken biedt het Verenigingsloket ook een schat aan nuttige informatie en advies over onderwerpen zoals kostenvergoedingen, de organisatie van evenementen, verzekeringen en meer.

Registreer vandaag

Dankzij het centrale Verenigingsloket, kan je eenvoudig de gegevens van je vereniging registreren, raadplegen en beheren, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare overheidsdiensten.

Registreer je dus snel via https://www.verenigingsloket.be/nl/registratie/start.