Waarom vaccineren?

Op weg naar groepsimmuniteit

De timing hangt af van de tijdige levering van voldoende vaccins en een vlotte vaccinatie in minstens 120 vaccinatiecentra verspreid over heel Vlaanderen. Als er 200 centra in het hele land vlot draaien, dan kunnen tegen eind augustus ruim 9 miljoen Belgen gevaccineerd zijn. Dat is meer dan 70 % van de bevolking, wat nodig is om groepsimmuniteit op te bouwen. 

Eigen keuze 

Je laten vaccineren is gratis en doe je vrijwillig. Hoe meer mensen zich laten inenten, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. We beschermen zo de meest kwetsbaren en verminderen de druk op de zorg. Zo zullen we stapje voor stapje meer vrijheid terugkrijgen. 

Veilig vaccin 

De gebruikte coronavaccins zijn uitgebreid getest én goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Sommige mensen kunnen wel last hebben van milde bijwerkingen zoals hoofdpijn, spierpijn, pijn op de plek van de prik of lichte koorts. Deze klachten verdwijnen na een paar dagen. De veiligheid van het vaccin wordt alvast heel goed in de gaten gehouden. 

Waarom je laten vaccineren tegen COVID-19 belangrijk is

Met vaccinatie kan je voorkomen dat je ernstig ziek wordt én levens redden. Heel belangrijk dus om je te laten inenten. Niet voor jezelf alleen, maar ook voor elkaar. Zodat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken.