Woning renoveren

Renoveren van een woning

Inwoners van Lebbeke die hun woning wensen te renoveren, maar niet weten waar te beginnen, kunnen gebruikmaken van het project 'Lebbeke renoveert'.

Dankzij dit renovatieproject kunnen ze een beroep doen op persoonlijk renovatieadvies en verdere begeleiding en ontzorging doorheen hun renovatiewerken.Voor het persoonlijk renovatieadvies wordt samengewerkt met MilieuAdviesWinkel (MAW) Gent. Die beschikt over heel wat expertise op vlak van duurzaam bouwen en verbouwen.

MilieuAdviesWinkel Gent

Een adviseur van de MAW neemt eerst telefonisch contact op met de aanvrager en maakt nadien tijdens een eventueel huisbezoek samen met de aanvrager de huidige staat van de woning op en ontwikkelt een stappenplan om de woning klaar te maken voor de toekomst. 

Wat zijn deze woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie enzovoort...? In een uitgebreid adviesverslag met alle informatie kan de inwoner achteraf nog eens alles nalezen.

Indien gewenst kan de aanvrager vervolgens ook (gratis) deskundige begeleiding krijgen. Energiehuis BEA is daarvoor de erkende BENOvatiecoach die zal zorgen voor de begeleiding en ontzorging van het renovatietraject. Zij gaan met de inwoners op zoek naar aannemers, vragen offertes op en helpen bij het aanvragen van premies.

Alle informatie over het project kan je vinden via volgende link:

Inschrijven voor het renovatieadvies kan via

www.oost-vlaanderen.be/wonen-en-leven/bouwen-en-wonen/steunpunt-duurzaam-wonen-en-bouwen/bouwen-renoveren/renovatieadvies.html