Burgerbudget

Op 21 december 2017 is Lebbeke toegetreden tot het Burgemeestersconvenant. Daarmee engageert de gemeente zich om de CO2-uitstoot met 40% te reduceren tegen 2030 ten opzichte van 2011 door o.a. de energie-efficiëntie te verhogen en meer in te zetten op hernieuwbare energiebronnen (mitigatie) en de negatieve gevolgen van de klimaatverandering op te vangen (adaptatie).

Momenteel rolt de gemeente, met verschillende belanghebbenden, diverse acties uit om de doelstellingen uit het Burgemeestersconvenant te bereiken.

Eén daarvan is dit burgerbudget. De gemeente wil haar inwoners (al dan niet verzameld in verenigingen) en/of ondernemers financieel ondersteunen om mee te doen. Je kan projecten indienen die de klimaatuitdagingen in de straat, buurt, wijk, vereniging, bedrijf, … helpen aanpakken. Deze projecten moeten een aantoonbare bijdrage leveren aan CO2-reductie en/of oplossingen bieden voor een veranderend klimaat.

Alle projecten die door onze Lebbeekse inwoners, verenigingen en/of ondernemers worden ingediend zullen beoordeeld worden door een deskundige en onafhankelijke jury én door de inwoners van de gemeente. De best gequoteerde projecten krijgen een burgerbudget om mee aan de slag te gaan.

De jury kent 60% van de punten toe, de inwoners 40 %. Jaarlijks is een budget van 5000 euro beschikbaar. Per project wordt maximaal 2500 euro toegekend.

Projecten indienen kan vanaf 1 februari tot 31 maart 2024

Contact & openingsuren

Adres
Leo Duboisstraat 449280Lebbeke
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
052/46 82 47
E-mail
milieudienst@lebbeke.be

Openingsuren

Vandaag

gesloten (Pinksteren)

Morgen

gesloten (Pinkstermaandag)

Maak vooraf een afspraak wanneer je wilt langskomen. 

Alle openingsuren