Assistentiewoning

Een serviceflat of assistentiewoning is een flat in een serviceflatgebouw of in een groep van assistentiewoningen. U huurt er een individuele flat en woont er zelfstandig. Een serviceflat of assistentiewoning heeft minstens een leefruimte, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. De woning is aangepast en veilig: er zijn nauwelijks trappen, er is een oproepsysteem om hulp in te roepen,…

U kunt ook gebruik maken van gemeenschappelijke diensten, zoals poetshulp, warme maaltijden of thuisverpleging. In gemeenschappelijke ruimtes kunt u de andere bewoners ontmoeten.

Voorwaarden

U kunt nog zelfstandig wonen als u een beroep kunt doen op thuiszorg en op een permanentiedienst.

Meer info

Woningen voor senioren i.s.m. SHM Denderstreek

Om in te spelen op de behoefte aan woningen voor senioren in Lebbeke, sloot Gemeente Lebbeke een overeenkomst af met de Sociale Huisvestingsmaatschappij Denderstreek (SHM). 

Procedure

Neem contact op met het sociaal huis en maak een afspraak met een maatschappelijk werker. De maatschappelijk werker onderzoekt uw sociale en financiële situatie.
 
Contactgegevens en praktische informatie

Ons adres: Heilig Hartlaan 54 – 9300 Aalst

BTW-nummer: BE 0400.268.025

Vermijd onnodige verplaatsingen.
Heb je een vraag voor ons dan kunnen we je vaak via telefoon of email verder helpen.
Of maak een afspraak.

Bellen

Van maandag tot en met vrijdag: 8u – 12u 

053 77 15 18

Mailen

Langskomen

Wij werken op afspraak. Zo kunnen we u beter van dienst zijn.

Van maandag t.e.m. vrijdag van 9u – 12u

Wil u een probleem melden dan doet u dat best rechtstreeks bij de betrokken dienst, zo komt uw vraag het snelste terecht bij de juiste persoon: