Elektrische laadpalen op het openbaar domein

In Lebbeke kan je jouw elektrische voertuigen opladen op volgende plekken:

- op de parking van het sportcentrum (Koning Albert I-straat 124) - auto's en fietsen
- op de parking van het administratief centrum (Flor Hofmanslaan 1) - enkel auto's
- aan het herdenkingsmonument in de Hof-Ter-Varentstraat - enkel fietsen
- in de Begonialaan - enkel auto's
- in de Lange Minnestraat
- op het Astridplein
- aan CC De Biekorf
- Dorp Denderbelle
- rechtover de watertoren. 

Opladen

De publieke laadpalen zijn ‘semisnelle’ laadpalen. De exacte laadtijd hangt af van de capaciteit van de batterij in je wagen. De laadpalen hebben een laadvermogen van 11 tot 22 kW. Opladen voor 65 km (afhankelijk van het type wagen) duurt ongeveer een uur. De batterij kan ook tussentijds opgeladen worden. Het is daarom aan te bevelen om elke keer als je de auto parkeert deze op te laden. Het opladen gaat trouwens het snelst tot een acculading van 80%.

Laadpas

De gemeentelijke publieke laadpalen worden geëxploiteerd door het bedrijf Allego. Op de website van Allego vind je een overzicht van Mobility Service Providers. Het is met een dergelijke provider dat je een laadabonnement afsluit, waarna je een laadpas krijgt. Met die laadpas kan je ook laadpalen van andere exploitanten activeren.

Smoov app

Allego ontwikkelde ook de gratis app Smoov. Smoov geeft je real-time betrouwbare informatie over alle laadpunten in België en Nederland. Zo toont de app je de laadpunten in je omgeving en hun beschikbaarheid. Je kan er ook de laadstatus van de batterij en de prijs mee opvolgen. Om te betalen kun je je laadpas in je app opslaan. Handig, want zo ben je nooit meer je laadpas kwijt. De app maakt het ook mogelijk om laadsessies direct via je creditcard te betalen.

Meer info

www.milieuvriendelijkevoertuigen.be
www.allego.be
www.smoovapp.eu/be
www.eandis.be/nl/klant/duurzame-mobiliteit