Energiemeter uitlenen

Door de meter tussen een elektrisch toestel en het stopcontact te plaatsen, registreert hij hoeveel je aan stroom verbruikt voor dat toestel. Het verbruik kan je aflezen op het display. Zo kun je de stroomverslinders in jouw huishouden opsporen en kom je te weten welke toestellen je het best vervangt of beter niet in stand-by laat staan.

Welke toestellen?

Er zijn toestellen, zoals grills, die het volle vermogen trekken dat op het kenplaatje staat. Een meting loont zich bij dit soort toestellen niet. Om te besparen moet dit soort toestellen vooral niet onnodig lang ingeschakeld blijven.

Voor toestellen die niet via een stopcontact op het net aangesloten zijn zoals fornuizen of elektrische boilers kun je de energiemeter niet gebruiken. Enkel toestellen die met een stopcontact op het net aangesloten worden zoals koelkasten, computers, wasmachines enz. zijn geschikt.

Voor wie?

Inwoners van de gemeente Lebbeke.

Voorwaarden

De meter kan voor een periode van maximaal 2 weken uitgeleend worden.

Procedure

Reserveer je energiemeter online via milieudienst@lebbeke.be of telefonisch via 052/46 82 47. U maakt een afspraak bij de milieudienst om de energiemeter af te halen. U krijgt er een uitgebreide handleiding bij.

Bedrag

De meter kan gratis uitgeleend worden.