Hoe warm is jouw huis?

Veel woningen in Oost-Vlaanderen verliezen nog te veel energie terwijl dit vaak met eenvoudige ingrepen kan aangepakt worden. We staan er vaak niet bij stil welke gevolgen dit kan hebben op het milieu en onze portemonnee. Gemiddeld laat een gezin jaarlijks een volledig maandloon aan energie verdwijnen door het dak, vloeren en ramen. Daar kan je iets aan doen!

Maar hoe maak je jouw woning nu energiezuinig en is het wel nodig? Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen duwt je uit de startblokken met de online tool ‘mijn warm huis’.

Via deze gratis tool komt u te weten wat in uw huis beter kan om geen energie verloren te laten gaan. Beantwoord enkele eenvoudige vragen, de tool doet de rest. Een eenvoudig en gepersonaliseerd stappenplan geeft per ingreep een overzicht van de geschatte investeringskost, de beschikbare premies en de jaarlijkse energie– en CO2 besparing.

Het is kinderspel!

Je kan zelf de verschillende mogelijkheden berekenen om je energiefactuur te laten dalen. Zijn er toch bepaalde zaken die je niet goed begrijpt dan is het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen beschikbaar om op jouw vragen te beantwoorden.

De tool is zeer gebruiksvriendelijk en je kan hem bovendien overal raadplegen, ook op jouw smartphone!

De volgende stap?

Heb je na het lezen van jouw persoonlijk stappenplan interesse gekregen om aan de slag te gaan? Goed zo! Laat je eerst adviseren met het onafhankelijk renovatieadvies aan huis. De adviseur spreekt met jou af op de werf en zo krijg je advies dat perfect op maat is.

Gratis!

Anderhalf uur renovatieadvies is nu volledig gratis, in plaats van 280 euro. De gemeente/stad en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen nemen de volledige kost op zich.

Surf naar www.bouwwijs.be/mijnwarmhuis en starten maar!
Je kan ook onmiddellijk een renovatieadvies aanvragen via het digitale invulformulier. Een adviseur neemt contact met je op voor een afspraak. (www.bouwwijs.be/renovatieadvies)
Ook voor korte vragen rond duurzaam bouwen en verbouwen kan je terecht bij het Steunpunt. Mail naar dubo@oost-vlaanderen.be of bel op het nummer 09/267 78 07.