Lucky Willy

Geboortedatum: 2000, in een nieuw kleedje sinds 2015
Burgerlijke stand: ongehuwd, vormde tot 2015 samen met de prinsj van Wies een groep
Eigenaar: Esperanza Country Line Dancers
Lengte en gewicht: 3m65 en 36 kg

Het verhaal

De reus is gemaakt naar het voorbeeld van Clement De Wolf (1921-2001), een kapper uit Wieze. Hij was bestuurslid van het kermiscomité en hij hield van Ritakermis. Clemang is gebouwd in 2000 en dus nog een jonge reus. Hij droeg een paarse rok, wit hemd, gele vest (kappersschort) en paarse das. Zijn attributen verwezen naar zijn beroep. De reus had een kam in zijn hand en in zijn borstzak een schaar.
In mei 2015 is Clemang De Kwaffeur geadopteerd door Esperanza Country Line Dancers. Hij werd omgedoopt tot Lucky Willy en zit in een nieuw kleedje dat duidelijk – en net zoals bij vele leden van de dansclub – verwijst naar de cowboywereld. Aan zijn gezicht is niets veranderd. Lucky Willy zal optreden als mascotte van Esperanza en hen soms vergezellen tijdens optredens of op feesten. Er wordt rond hem een dansgroep opgericht die dezelfde kledij draagt.

Waar hoort hij thuis?

Clemang de Kwaffeur hoorde bij Ritakermis in Wieze en was eigendom van het kermiscomité. Nu is hij in handen van Esperanza Country Line Dancers.